АКТУАЛЬНО

У Червонограді, що на Львівщині, відзначили 400-ліття Чину святого Василія Великого

П'ятниця, 23 грудня 2016, 14:36
22 грудня 2016 року в храмі та монастирі Святого Юрія м. Червонограда (Кристинополя) урочисто відсвяткували ювілей 400-ліття Василіанського чину святого Йосафата.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Михайло, єпископ Сокальсько-Жовківської єпархії. Співслужили ієромонахи з багатьох монастирів ЧСВВ, протопресвітери Червоноградського та Сокальського деканатів, парафіяльні священики. Перед Літургією архиєрей уділив нижчі свячення нашим семінаристам, котрі навчаються в Івано-Франківській семінарії.

Перед оприлюдненням Декрету з нагоди повного відпусту архиєрей сказав: «Цей декрет стосується нас усіх! Рік повного відпусту, щедрого виявлення Божого милосердя явився для нас як окрема ласка, яку отці василіани протягом тих століть плекали в Церкві. Вони у своєму покликанні були вірними, зостаються такими і за цю вірність ми маємо їх наслідувати, приймати на себе обов’язок вірності Греко-Католицькій Церкві, вірності рішенням Синоду, Главі нашої Церкви, єпископові, який є і буде. Ця вірність повинна дотримуватися, бо це тяглість з Апостольською Столицею. Ця вірність оплачується для нас таким Декретом, що ми всі можемо користати з Божого милосердя, з прощення дочасних кар за наші гріхи».

Говорячи про василіанський храм святого Юрія у м. Червонограді, єпископ наголосив: «Цей храм – це криниця Божого милосердя. Спішіть до цього храму і до інших храмів, щоби ми могли з такою ж ревністю відчути і пережити Боже милосердя, яке вас здоровить, лікує і кріпить на вашій дорозі християнського життя». Наступним заходом була святкова Академія в музеї Історії релігії. Доповідачі детально розповіли про історію Чину, а також присутні змогли переглянути виставку присвячену отця василіанам.

На завершення єпископові та меру міста вручили пам’ятні медалі із зображенням визначних постатей ЧСВВ.

Прес-служба єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next