АКТУАЛЬНО

У Червонограді висвятили нових дияконів василіан

Вівторок, 24 вересня 2013, 16:22
У неділю, 22 вересня, у храмі Святого Юрія м. Червонограда, де колись прийняв дияконські свячення слуга Божий митрополит Андрей Шептицький, рукоположено трьох дияконів Чину святого Василія Великого: Іпатія Ващишина, Йосафата Герляка та Юстина Бориса.

Очолив Божественну Літургію та уділив дияконські свячення владика Михайло (Колтун), Єпарх Сокальсько-Жовківський. У проповіді архиєрей закликав присутніх, дивлячись на нових дияконів, розуміти, «звідки беруться богопосвячені особи і для чого вони призначені в Церкві». «Вони є не тільки для того, щоб у чорних рясах ходити, бо їхнє внутрішнє призначення – ділитися вірою. Їх ми повинні шанувати і любити, щоб Церква мала внутрішній образ подоби до Бога», – зазначив єпископ.

З владикою-святителем співслужили: радник Провінції Найсвятішого Спасителя о. Сергій Крутовський зі Золочева, настоятелі василіанських обителей зі Львова, Дрогобича, Жовкви, Володимира-Волинського та інші священики з монастирів у Львові, Брюховичах, Варшаві, а також єпархіальне духовенство.

У підсумковому слові ігумен Червоноградської обителі ЧСВВ, о. Ігнатій Москалюк, розповів про те, що митрополит Андрей Шептицький у цьому монастирі склав вічні обіти та отримав дияконські свячення. «Ті часи з сьогоднішнім днем дуже тісно переплітаються, і цей день став ще однією важливою сторінкою історії нашого монастиря», – наголосив отець-настоятель.

Наостанок новодиякон Юстин висловив слова вдячності від імені новопоставлених дияконів «за шлях, який вони пройшли», та запросив усіх «у дальшу мандрівку з Господом».

фоторепортаж

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next