АКТУАЛЬНО

У Червонограді вшанували чудотворну ікону Кристинопільської Богородиці

Понеділок, 25 грудня 2017, 11:36
Свято Непорочного Зачаття Діви Марії у парафії при Червоноградському монастирі Святого Юрія отців василіан є особливим днем, який пов’язаний з урочистим почитанням чудотворної ікони Кристинопільської Богородиці.

22 грудня з нагоди цієї події Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський. З архиєреєм співслужили: провінційний консультор о. Михайло Лучків, ЧСВВ, настоятель Червоноградського монастиря о. Ігнатій Москалюк, ЧСВВ, василіанські ієромонахи та пресвітери Сокальсько-Жовківської єпархії.

У своїй проповіді владика Василь зосередив увагу на постаті Богородиці. Говорячи про її батьків, проповідник наголосив, що попри неможливість мати дітей, вони у витривалості зуміли довіритися Богу: «Саме тоді, коли вже втрачені людські можливості, Бог посилає свого ангела і народжується Діва Марія. Господь через цю подію хотів показати, що Марія є особливою, як називає Церква, що вона є непорочно зачатою».

На завершення гомілії архиєрей побажав, щоб приклад праведних Йоакима і Анни допомагав не сумніватись у вірі, а навчитися довіряти Богу в тривожні хвилини, збільшуючи свої молитви. Особливо владика закликав до Діви Марії, щоб припинилася війна у нашій державі, «щоб мир Божий запанував у наших серцях, родинах і у всьому нашому народі».

Після виставлення Найсвятіших Тайн усі присутні помолилися до Богородиці перед її чудотворною іконою. Завершилося богослужіння спільною молитвою «Боже, великий, єдиний».

Ігумен Червоноградського монастиря о. Ігнатій Москалюк, ЧСВВ, подякував усім, хто спричинився до проведення свята і трудиться для парафії. Ієромонах розповів історію Кристинопільської ікони, яка з 1946 по 1994 рр. внаслідок панування радянської влади, перебувала у Варшавському василіанському монастирі. У той період під час відвідин Польщі перед нею молився і святий папа Іван Павло ІІ.

Дякуючи владиці Василю, о. Ігнатій зазначив, що задля розвитку Української Греко-Католицької Церкви на Сході парафіяни храму Святого Юрія зібрали пожертви, які буде передано на будівництво катедрального храму у Харкові.

Відтак владика подякував усім присутнім та запросив відвідати Харків. Завершилося свято окропленням свяченою водою.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.osbm.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next