АКТУАЛЬНО

У Чикаго близько 200 священиків молилися за Україну

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 14:43
Близько 200 священиків Української Греко-Католицької Церкви з’їхалися з різних штатів Америки до Чикаго на спільну конференцію, що триває з 20 по 23 жовтня. Про це повідомляє VIDIA.

Такі конференції відбуваються щоп’ять років і є нагодою для священнослужителів обмінятися думками з приводу тих питань, які турбують понад 60 тисяч їх вірних. Цього року особливу увагу приділили соціальним питанням і питанням сімейних цінностей, відповідно до теми Синоду католицьких єпископів у Ватикані.

Однією з найголовніших подій конференції була урочиста Божественна Літургія в церкві Святого Йосифа Обручника в Чикаго. Літургію очолив Митрополит Стефан (Сорока), Архиєпископ Філадельфійський. Із ним співслужили єпископи трьох із чотирьох єпархій УГКЦ у США: владика Павло (Хомницький), єпископ Стемфорда, владика Богдан (Данило), єпископ Парми, і владика Іван (Бура), єпископ-помічник Філадельфійський, який був призначений торік представляти інтереси УГКЦ у Вашингтоні.

Участь у конференції взяли священики із більшості штатів Америки: від Нью-Йорка до Каліфорнії, від Північної Дакоти до Техасу.

У рамках конференції священики ще планують відвідати школу Святого отця Миколая в Чикаго, що є однією із щоденних шкіл УГКЦ в Америці. Крім того, вони зможуть відвідати Український національний музей, де наразі триває унікальна виставка про митрополита Андрея Шептицького.

vidia.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next