АКТУАЛЬНО

У Чиказькій єпархії святого Миколая священники провели онлайн-зустріч

П'ятниця, 05 червня 2020, 11:05
Від 1 до третього червня в Чиказькій єпархії святого Миколая, з благословення владики Венедикта Алексійчука, тривала щорічна триденна духовна конференція. У зв’язку з карантином зустріч проводилася в онлайн-режимі. Своїм досвідом і знаннями ділився владика Богдан Данило, єпарх Пармський. Владика розповідав про життя та розвиток парафій на теренах США у контексті програми «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Кожен ієрей мав змогу представити власний парафіяльний досвід. На конференції акцентували увагу на тому, як правильно підготуватися до повернення вірних у парафіяльні спільноти після довготривалої відсутності їх у храмі.

Крім того, священники зауважили, що замало служити Літургії та здійснювати чини двома мовами, а потрібно виходити до вірних і перебувати разом з ними, щоб увійти в їхнє життя, стати частиною їхнього буття. Щодо цього владика Богдан навів приклад однієї парафії, де участь у Літургії бере одинадцять національностей, яких єднає любов до Христа і відчуття того, що вони потрібні в цій спільноті.

Багато інших корисних тем і роздумів було обговорено під час духовної конференції, які є важливими для розвитку парафіяльного життя. Наприкінці останньої науки владика Венедикт висловив слова вдячності владиці Богдану за ділення досвідом, а священникам за активну участь у цій конференції.

Повідомив о. Роман Бобесюк


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next