АКТУАЛЬНО

У Чистий четвер у Жовківському храмі умиватимуть ноги екологам

Середа, 16 квітня 2014, 14:56
17 квітня в храмі Святого Йосафата при Управлінні Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ в м. Жовква відбудеться Чин умивання ніг відповідальним особам, які займаються збереженням довкілля.

Очолить богослужіння владика Михайло (Колтун), голова Комітету з питань екології Синоду Єпископів УГКЦ. Спочатку відбудеться Вечірня з Літургією святого Василія Великого, відтак посеред храму буде звершено умивання ніг, беручи приклад з Ісуса Христа, який заповів «обмивати ноги один одному» (Євангеліє від Івана, гл. 13). Єпископ читатиме молитви та слова Святого Євангелія, потім візьме рушник і умиватиме ноги дванадцятьом особам, як Ісус апостолам.

У молитовному обряді візьмуть участь: представники державного лісництва, Національного парку «Північне Поділля», Департаменту екології Львівської області, Департаменту екології Івано-Франківської області, Львівського лісотехнічного університету, Комісії екології Львівської обласної ради, Екологічної інспекції у Львівській області та керівництво Бюро УГКЦ з питань екології.

Запрошуємо усіх охочих спільно помолитися та пережити події Страсного (чистого) четверга.

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next