АКТУАЛЬНО

У Чорноморську відбулося представлення адміністратора парафії Cвятого пророка Іллі

Середа, 20 січня 2021, 09:27
17 січня 2021 року в парафії Святого пророка Іллі в м. Чорноморськ (Одеська область) після Божественної Літургії було зачитано та вручено декрет преосвященного владики Михайла Бубнія, екзарха Одеського, про призначення о. Григорія Джалу з Місійного згромадження святого апостола Андрія адміністратором цієї парафії .

Декрет про призначення зачитав канцлер Одеського екзархату о. Петро Маковецький: «Згідно з кан. 298 і 299 ККСЦ, владою мені даною, іменую Вас адміністратором парафії Святого пророка Іллі в м. Чорноморськ Одеського екзархату УГКЦ та, згідно кан. 722, §3 і 724, §1 ККСЦ, надаю юрисдикцію уділяти Святу Тайну Покаяння. У Господа вимолюю усіх потрібних Вам Божих ласк для ревного служіння та належного виконання Ваших обов’язків» - йдеться в декреті.

У своєму слові канцлер від імені владики Михайла висловив подяку спільноті Місійного згромадження святого апостола Андрія, що відгукнулася на прохання екзарха послужити вірним Української Греко-Католицької Церкви на Півдні України, зокрема в Одеському екзархаті.

До слова, парафія Святого пророка Іллі УГКЦ м. Чорноморськ була заснована у 1996 році. На початку Божественні Літургії відбувалися у приміщенні місцевого громадського об'єднання «Просвіта» та у помешканні парафіян м. Чорноморськ. У 2000 році настоятель храму о. Михайло Іванцик збудував храм Святого пророка Іллі. Першими настоятелями храму були: о. Ярослав Яворський, о. Михайло Іванцик та помічник о. Василь Колодчин, а у 2004 році було призначено настоятелем храму о. Романа Проціва. При парафії діють братства: Матері Божої Неустанної Помочі, Святої Філомени, Святого Йосифа та «Матері в молитві».

Пресслужба Одеського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next