АКТУАЛЬНО

У чотирьох деканатах Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ відбулися екологічні місії

Понеділок, 12 жовтня 2015, 19:16
25 вересня 2015 року в Новояричівському деканаті (смт Новий Яричів) 2 жовтня в Кам'янко-Бузькому деканаті (смт Добротвір), 8 жовтня у Сокальському деканаті (с. Жвирка) та 9 жовтня у Лопатинському деканті (смт Лопатин) відбулися екологічні місії для порятунку створіння.

У всіх чотирьох деканальних осередках екологічні місії розпочиналися Божественною Літургією, на якій в особливий спосіб молилися за збереження Божого світу. Після молитви референт Бюро УГКЦ з питань екології в Сокальсько-Жовківській єпархії о. Тарас Дзьоба представив вірним екологічне вчення УГКЦ, зокрема розглянувши його біблійну та катехизмову основу. Також в часі презентації-проповіді було розглянуто моральний аспект екологічного гріха. Окремої уваги в часі бесіди заслуговувало і питання енергозбереження, що в сьогоднішній час є дуже актуальним. Так, о. Тарас від імені Бюро з питань екології передав парафіям по 2 LED прожектори, як певний імпульс до змін задля енергозбереження, адже частина освітлення у вищезгаданих 4 храмах відбувається лампами розжарювання.

Другою частиною екологічної місії у всіх чотирьох деканатах стала зустріч з учнями та вчителями місцевих шкіл, де за допомогою мультфільмів та доповіді місіонер старався змінити світогляд молоді щодо природи.

До парафіяльної та шкільної бібліотек о. Тарасом була передана фахова екологічна література видавництва Бюро УГКЦ з питань екології, щоб усі охочі могли поповнювати багаж екознань.

Останнім пунктом екологічної місії в кожному із чотирьох деканальних осередків стала зустріч із місцевою владою, де було представлено працю Церкви задля вирішення екологічних проблем. Говорили і про спосіб співпраці між церквою та владою для формування екологічної свідомості громади.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next