АКТУАЛЬНО

У Дарницькому районі Києва напередодні дня Святого Миколая провели масштабний екуменічний соціальний захід

Понеділок, 21 грудня 2020, 10:37
Духовна рада Церков спільно з Радою волонтерів при Дарницькій районній державній адміністрації зібрала гуманітарну допомогу для дітей з прифронтової зони. Захід підтримала парафія Святих мучеників Бориса і Гліба УГКЦ у Дарницькому районі Києва.

Як повідомили на сайті адміністрації, протягом двох тижнів спільними зусиллями учасники Духовної ради Церков при Дарницькій районній державній адміністрації та Рада волонтерів збирали передріздвяну гуманітарну допомогу. До збору допомоги долучилися школи та дитсадки.

Напередодні дня Святого Миколая вся допомога - майже чотири тонни святкового вантажу, вирушила до своїх отримувачів на Схід України. Допомогу вантажили волонтери та священники різних конфесій, а опісля провели спільну молитву за потребуючих дітей і благословили зібрані подарунки на щасливу дорогу.

«Сьогодні ми завантажуємо майже чотири тонни вантажу. Ми безмежно вдячні всім небайдужим українцям за їх вагому допомогу. Особлива вдячність протоієрею Андрієві Боднаруку за те, що він організував Церкви всіх конфесій Дарницького району для допомоги. Доземний уклін Дарницькій РДА за їх велику підтримку - це і дитсадки, і школи нашого району, і сама РДА», - повідомила в соціальній мережі співорганізаторка заходу, відома волонтерка Раїса Шматко. Вона додала, що мала за честь вручити подяку колективу «Нічний експрес», який шість років допомагає безкоштовно доставляти вантажі на Схід України. А керівник апарату Дарницької РДА Юрій Володін вручив  протоієрею Андрієві Боднаруку подяку для Духовної ради Церков  від голови Дарницької РДА Ярослава Лагути.

Отець Андрій Боднарук на своїй сторінці у соціальній мережі опублікував повідомлення, що парафія Святих Мучеників Бориса і Гліба спільно з Благодійним фондом «Карітас-Київ» стала частиною великого благодійного діла Дарницького району. «Напередодні Різдвяних свят усі конфесії Дарницького району об'єдналися в одну велику соціальну команду – родину. У своїх парафіях різні конфесії збирали подарункові пакунки для дітей із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, а зокрема для дітей прифронтової зони. Відтак подарунки передали до Ради волонтерів, щоб їх розподілити  між потребуючими».

Парафія також провела свято Миколая для дітей з інвалідністю та з багатодітних родин Дарницького району.  «Дякуємо всім нашим парафіянам, які підтримали цю благодійну акцію та напередодні провели збір подарунків для дітей із кризових родин. Дякуємо всім волонтерам», - повідомили у парафії.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next