АКТУАЛЬНО

У День хворого молодь Тернополя відвідала пацієнтів в одинадцяти лікарнях міста

Неділя, 16 лютого 2020, 17:12
11 лютого, у День хворого, волонтери Тернополя відвідали пацієнтів одинадцяти лікарень міста. Таку акцію ще у 2002 році зініціював о. Віталій Тарасенко, який зараз є парохом греко-католицької громади в італійському місті Генуя. І ось уже майже двадцять років представники молодіжних християнських осередків Тернополя підтримують цю добру традицію.

Цьогоріч в акції взяли участь члени християнських спільнот «Іскра Любові», УМХ, «Марійська дружина», «Знамення», «Діяння апостолів», «Світло Марії», ТУСК «Обнова», молодь парафії Святого Петра та студенти Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого.

Відвідуючи хворих, молоді люди бажали їм швидкого одужання, роздавали образки з молитвами та ділилися хлібом – символом єдності. В онкологічному диспансері з нагоди Дня хворого відбулася  спільна молитва – Молебень за оздоровлення, а там, де побували семінаристи, ще й звучала різдвяна коляда. Такі відвідини, як кажуть хворі, запам’ятовуються надовго, позаяк є дуже щирими і сердечними.

Організатори акції вдячні молодим людям за те, що так чисельно відгукуються на цю пропозицію, головним лікарям медичних установ міста за те, що дозволяють їм у цей день відвідувати хворих, а також керівнику  соціальних підприємств, що діють у Зарваниці – за їхні кошти було придбано майже три тисячі булочок та образки.

 

Західне бюро «Живого ТБ»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next