АКТУАЛЬНО

У день пам’яті св. Йосафата відслужили Літургію на його гробі

Субота, 03 грудня 2016, 10:00
25 листопада, єднаючись з мільйонами вірних в Україні, владика Іриней (Білик), канонік Папської базиліки святої Марії Маджоре, очолив Архиєрейську Божественну Літургію на гробі святого священномученика Йосафата в серці Католицької Церкви – Соборі святого Петра в Римі.

З ним співслужили священики з України та Білорусії, які навчаються в Папських університетах та з Генерального дому Василіянського Чину в Римі. У Літургії взяли участь також представники монашества і миряни як з УГКЦ, так і РКЦ в Білорусі. Дияконував диякон Київської архиєпархії Петро Токач, який спеціально прибув на це Богослужіння.

У своєму пастирському слові владика, зокрема, звернув увагу, що основою і фундаментом апостольської праці святого Йосафата були: молитва, живе слово і приклад власного життя, якими горів і жив святий мученик за єдність Церкви і Народу. Тому святий Йосафат відзначався святістю життя; особистим прикладом духовного життя, бо слово повчає, а приклад потягає; вірністю і єдністю з Апостольським Престолом.

Також владика наголосив на значенні Ювілею 400-ліття Чину Святого Василія Великого, на важливості монашества в нашій Церкві, необхідності жити духом святого Йосафата і Митрополита Йосифа Рутського. На завершення всі помолилися в амір енні Святішого Отця, щоб отримати повний відпуст.

д. Петро Токач
для Департаменту інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next