АКТУАЛЬНО

У день П’ятдесятниці лондонську катедру Пресвятої родини наповнили першопричасники

Середа, 30 травня 2018, 12:36
27 травня 2018 року, у неділю П’ятдесятниці, у Лондонській катедрі Пресвятої родини відбулося свято Першої Сповіді та Урочистого Святого Причастя. Таїнства прийняли двадцять троє дітей, які протягом року навчались у Школі Ісуса.

Розділити з ними цю радість прийшли їхні хресні батьки, родичі та друзі. Божественну Літургію очолив владика Гліб (Лончина), Єпарх єпархії Пресвятої родини, у співслужінні з генеральним вікарієм та парохом катедри о. Андрієм Хомою.

Як розповідає с. Бернадета Ярославцева, СНДМ, уже з ночі у Лондоні «почали відбуватись чудесні події – природа, немов би дитяча душа, очистилася громами і блискавками з рясним дощем від пилу і бруду. Зранку дітей зустрічало яскраве сонечко, а не грози, як обіцяв прогноз погоди».

«Коли настала урочиста мить Святого Причастя, можна було спостерігати, як діти пережили особисту зустріч з Богом. Дуже хотілося б, щоб ця дружба з Ісусом ніколи у них не закінчувалася. Діти також поділилися своєю радістю з усіма у віршах і піснях», - сказала с. Бернадета. У цей святковий день батьки першопричасників подякували сестрам служебницям Бернадеті та Ірині, владиці Глібу та отцям, а також усім катехиткам, які допомагали дітям у спільній мандрівці до зустрічі з Богом.

Свято закінчилося гостиною. Діти та дорослі мали можливість побути разом і поспілкуватися за смачним шматочком торта, який поділили на всіх присутніх. Учасники торжества зізнавалися, що подія була на стільки величною, що «так і хотілося вигукнути разом із псалмоспівцем: «Спробуйте і подивіться, який добрий Господь! Щасливий той, хто до нього прибігає!»

До слова, у травні це уже друге таке свято у катедрі Пресвятої родини Лондона. Чотирнадцятеро дітей зі Школи Ісуса прийняли урочисте Святе Причастя 20 травня.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ssmi-ua.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next