АКТУАЛЬНО

У День Соборності владика Ярослав відвідав учасників табору зі Сходу України

Вівторок, 23 січня 2018, 10:50
22 січня владика Ярослав, Єпарх Самбірсько-Дрогобицький, разом з єпархіальним духовенством та дрогобицькими семінаристами відвідав молодь з міст Авдіївки та Станиці Луганської, які перебувають у відпочинковому таборі «Різдвяне коло» у реколекційно-просвітницькому центрі «Еммануїл» (м. Дрогобич, Гирівка). У цей день у таборі пройшли заходи з нагоди Дня Соборності.

Діти зустріли владику різдвяною колядою та віншуванням. Згодом преосвященний Ярослав поспілкувався з учасниками табору та очолив Молебень до Пресвятої Богородиці, на якому всі присутні просили у Небесної Заступниці мирного неба для нашої держави. У своїй проповіді наприкінці богослужіння єпископ розповів про важливість різдвяних свят у житті кожної людини, наголосивши, що важливо усвідомлювати себе не лише українцем та патріотом, а передовсім християнином, адже простягнута нам Христом рука дає надію на перемогу над всіма лихоліттями.

На згадку про зустріч владика подарував наставникам дітей, директорам шкіл із Авдіївки та Станиці Луганської, ікони Грушівської Божої Матері та уділив усім своє пастирське благословення.

Насамкінець гості табору оглянули велетенські тризуб та прапор, які в рамках флешмобу діти напередодні зранку виклали зі снігу, як символ непереборного духу українців. Ці два символи української державності, створені спільними зусиллями дітей із Авдіївки, Станиці Луганської та Дрогобича, були помітні здалеку для усіх, хто прямував дорогою Дрогобич – Рихтичі, нагадуючи про єдність, соборність і неподільність України.

Повідомив о. Олег Бісик, духівник табору «Різдвяне коло»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next