АКТУАЛЬНО

У День Соборності у Львові пам’ять Героїв вшанують екуменічною панахидою

Понеділок, 21 січня 2019, 19:20
22 січня 2019 року, у День Соборності України та сторіччя проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР, Львів та область вшанують борців, які віддали своє життя за Україну, а також Героїв новітніх.

Цього дня за Україну молитимуться у всіх храмах області.

Об 11:00 на Личаківському кладовищі відбудеться запалення лампадок до могил борців за Незалежність України, на полі почесних поховань № 67, зокрема буде екуменічна панахида.

Присутні також покладуть квіти до Меморіалу воїнам УГА, запалять лампадки до  могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Д. Вітовського, коменданта Січових стрільців М. Галущинського, керівника і засновника «ПЛАСТу» О. Тисовського, воїна УГА С. Левицького. Запалять лампадку також до могили учасника АТО В. Гурняка.

О 13:00 відбудеться відкриття меморіальної дошки, присвяченої 100-річчю формування першого Львівського піхотного полку імені князя Лева на будівлі ПВК «Захід».

О 17:00 перед пам’ятником Тарасу Шевченку пройде мистецьке дійство «100-річчя Соборності», громадське віче та акція «Живий стяг Соборності».

О 19:00 у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбудеться Урочиста академія з нагоди Дня Соборності України.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next