АКТУАЛЬНО

У День Збройних сил України в гарнізонному храмі молилися за військових

Понеділок, 08 грудня 2014, 13:59
6 грудня 2014 року в гарнізонному храмі м. Львова військовий єпископ УГКЦ Михайло (Колтун) звершив Божественну Літургію разом з отцями-капеланами, відтак відбулася молитва за участю духовенства УГКЦ, РКЦ, УПЦ та Вірменської Апостольської Церкви.

Військову молитовну громаду, очолювану начальником Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенатом Ткачуком Петром Павловичом, представляли офіцерський склад військового навчального закладу та курсанти.

Представники Церков вітали воїнів із їхнім професійним святом та промовляли свої молитви за українське військо та мир у світі.

Поздоровляючи військовослужбовців, єпископ Михайло наголосив, що весь народ вельми цінує служіння воїнів: «Ми сьогодні святкуємо вас та ваш професійний доробок служити своїй Батьківщині. Більшість із нас переконані, що багато що залежить від війська і тому важливо, який дух серед воїнів, яка в нього віра, чим вони мотивують свої дії. Українці покладають надію на ваші професійні здібності, на зусилля тих, які сьогодні на передовій, які тут в тилу, і всіляко виражають свою підтримку».

Архипастир запитав присутніх у храмі: «Коли ми стоїмо перед загрозою життя, на кого нам покласти надію?» Звичайно, що «на Бога і на того, хто покладає надію на Нього, бо той, хто на Бога надіється, сповняє Його волю супроти ближнього». «Це є стимул сповняти свій священний обов’язок, дивлячись у вічі всім небезпекам, бо Господь нам запевняє свою поміч і силу, кажучи: «Не бійтеся, я з вами». Далі владика заохочував до відваги, яка «походить від Бога і в ній Він діє. Що більше, навіть через кволого Господь може зробити великі справи, так як колись на Майдані», - сказав проповідник.

Наприкінці архиєрей закликав воїнів «довіритися Богові так, щоб мати силу сповняти священний обов’язок перед Батьківщиною та здати екзамен на нашу гідність, любов, витривалість і чесність».

фоторепортаж

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next