АКТУАЛЬНО

У День знань в Католицькій гімназії відмовилися від квітів заради здоров’я онкохворих дітей

Середа, 04 вересня 2019, 14:05
В Івано-Франківську волонтери проєкту «На шапку», які збирають гроші для онкогематологічного відділення Обласної дитячої лікарні, запропонували флешмоб «Відмовся від квітів на День знань заради здоров’я онкохворих дітей». У мережі вони звернулися до вчителів та батьків напередодні свята Першого дзвоника, пише Курс.

Рішення відмовитися від квітів прийняли і педагоги івано-франківської Католицької школи-гімназії святого Василія Великого. Вони вирішили приєднатися до благодійної ініціативи «На шапку», яка триває в місті вже два роки.

Педагоги навіть розмістили відповідне оголошення в навчальному закладі: «Просимо вас не купувати квітів на лінійку, а кошти, які ви планували витратити на це, передати на потреби важкохворих дітей. Скринька для збору благодійної допомоги розташована у школі, тож ви зможете здійснити свою пожертву під час лінійки».

Отож у День знань вчителі, батьки та діти Католицької школи-гімназії зібрали для онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні 14 тис. 530 грн.

За повідомленням організаторів акції, всього зібрано 44 тис. 856 грн. Ці кошти потрібні, щоб придбати для лікарні веновізор (Vein Viewer) – прилад, за допомогою якого легко визначити розташування підшкірних вен, тож маленькі хворі на рак пацієнти матимуть значно менше болю і стресу під час внутрішньовенних процедур. Орієнтовна вартість обладнання близько 60 тис. грн.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next