АКТУАЛЬНО

У Державній пенітенціарній службі України зустрілися з членами правління Української міжконфесійної християнської місії

П'ятниця, 28 березня 2014, 11:59
25 березня в апараті Державної пенітенціарної служби України відбулася робоча зустріч керівництва відомства з членами правління Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі». У засіданні правління Місії в залі Колегії ДПтС узяв участь керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства в пенітенціарній системі України о. Костянтин Пантелей.

За доброю традицією зустріч розпочалася читанням Святого Писання та молитвою, в якій задля спільної справи в ім’я служіння людям об’єдналися державні службовці та представники різних релігійних конфесій.

У своїй вітальній промові голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький подякував учасникам заходу за увагу до духовних потреб та вирішення проблем осіб, які тимчасово позбавлені волі. При цьому він висловив власне переконання, що навіть засуджені до довічного позбавлення волі повинні мати надію і підтримку в процесі переосмислення життєвих цінностей та пошуку істини для спасіння своєї душі.

Сергій Євгенійович відзначив унікальність досягнення порозуміння представників різних релігійних напрямків та напрацювання єдиних підходів у роботі з ув’язненими, важливість відповідної підтримки в процесі виконання основних завдань, які наразі є актуальними для Служби, а також запевнив про те, що надалі буде продовжено співпрацю відомства з духовенством, яке займається душпастирською роботою в місцях позбавлення волі.

Окремо С. Старенький висловив побажання представникам духовенства звернути особливу увагу на підтримку співробітників відомства, які, за його словами, добровільно, за власним покликанням знаходяться за тюремним муром, виконуючи важку і суспільно важливу роботу. Він вкотре відзначив, що одне з основних завдань керівництва Служби – створити достойні умови перебування в установах відомства не лише для засуджених та ув’язнених, а й належні умови праці для всіх співробітників, зокрема вирішувати їхні побутові та духовні проблеми.

Українська міжконфесійна християнська місія «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» була заснована в 2001 році й належить до міжнародної асоціації тюремного служіння. Місія функціонує як об’єднання православних, протестантських та католицьких церков у справі тюремного служіння, а її основоположниками та ідейними сподвижниками є представники 12 християнських конфесій. Метою діяльності Місії є сприяння підвищенню гарантій дотримання права засуджених та ув'язнених на свободу віросповідання, визначенню перспектив удосконалення духовної роботи в місцях позбавлення волі, виробленню пенітенціарної політики нашої держави, в тому числі розробленню законодавчих ініціатив для правового врегулювання зазначених питань. 

З метою надання практичної допомоги представники Місії відвідують і різні області України. Ближчим часом члени Правління Місії проведуть виїзне засідання в Житомирській області. А днями у східних регіонах країни відбудуться щорічні концерти для засуджених відомої співачки Ніни Астром. Цього року заплановано її виступи у п'яти установах виконання покарань. А загалом члени Правління подякували очільнику Служби за увагу до їхньої діяльності та висловили свої побажання щодо подальшої співпраці.

На завершення робочої зустрічі представники духовенства благословили керівників ДПтС України на добрі справи та подарували для наставництва духовні книги – Біблію, Новий Завіт та Євангеліє.

http://prison-pastoral.blogspot.com/2014/03/blog-post_27.html

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next