АКТУАЛЬНО

У Дніпрі провели тематичну зустріч у рамках щорічних екологічних місій Екобюро

П'ятниця, 26 жовтня 2018, 13:09
У Дніпрі нещодавно відбулася тематична зустріч з працівниками Карітас-Донецьк у рамках щорічних екологічних місій Екобюро УГКЦ, а також відвідини місцевої парафії Святого Миколая. Екологічні місії мають за мету збільшення пошани до Божого світу та пропагування життя дружнього до довкілля.

Референт екологічної інституції у Донецькому екзархаті УГКЦ о. Михайло Неїжмак, на запрошення директора благодійної організації «Карітас-Донецьк» о. Василя Пантелюка, провів зустріч із працівниками. Центральною темою екологічної конференції було: «Місце Божого творіння у Катехизмі УГКЦ: «Христос – наша Пасха».

У вступному слові екореферент розповів про завдання та покликання Екобюро, про мету екологічних місій, які в собі включають кілька важливих складових: сакраментальну, виховну, практичну - і які об'єднують різні верстви населення навколо спільної для всіх екологічної проблематики.

Основою екологічної діяльності Церкви є Боже Слово, яке накладає на неї цю важливу місію – дбати про спасіння Божого створіння. Це «слово» є найбільш актуальне в цьому році, який проголошено Роком Божого слова. За допомогою презентації присутні побачили, як Господь звертається до нас у Катехизмі і дає нам важливі завдання та місію.

Також у неділю о. Михайло взяв участь у Божественній Літургії, у парафії Святого Чудотворця Миколая. У духовному слові, на основі притчі про сіяча, навчав вірних, що все створіння бере участь у спасінні людини. «Біблійне зерно, яке підтримує фізичне життя людини, в іншому значенні є Божим Словом, через яке людина освячується та спасається. Тут бачимо зв'язок творіння, Творця та людини, і якщо він є, то людина – щаслива. Тому ми самі творимо своє щастя, своїм вибором та вчинкам», – наголосив екореферент.

Під час сугубої єктенії були виголошені окремі прохання про Божий світ та його збереження, а по завершенню Літургії о. Михайло заохотив змінювати світ вже сьогодні. А можна це зробити, не спалюючи сухої трави та листя, що масово зараз відбувається, не витрачаючи марно воду, економлячи світло. Ми можемо змінити світ на краще, почавши з себе.

У рамках екомісій у м. Дніпро, о. Михайло Неїжмак зустрівся також із молодіжною радою міста. За результатом зустрічі були заплановані спільні заходи, зокрема спільна висадка дерев, у рамках безстрокової акції Екобюро УГКЦ «Посади дерево миру».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next