АКТУАЛЬНО

У Дніпродзержинську відкрили Всеукраїнську пересувну виставку художньої творчості в'язнів «Преображення Господньою любов’ю»

Четвер, 30 січня 2014, 15:19
24 січня 2014 року в приміщенні Музею історії м. Дніпродзержинська відкрили Всеукраїнську пересувну виставку художньої творчості в'язнів «Преображення Господньою любов’ю». Пересувна виставка розпочалася в серпні 2013 року мистецьким конкурсом у Києві та побувала в Чернігові, Полтаві і Черкасах. Про це повідомив о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу пенітенціарного душпастирства Патріаршої курії УГКЦ.

Експозиція включає 113 творів, переданих із пенітенціарних установ України. Підопічні Управління ДПтС у Дніпропетровській області відзначилася призовими місцями на конкурсі. Друге місце серед жінок і третє місце серед чоловіків здобули в'язні, що надіслали свої роботи з установ Державної пенітенціарної служби України в Дніпропетровській області.

Цій події була присвячена прес-конференція в Інформагенції «Міст-Дніпро», проведена за сприяння Ярослава Костюченка, начальника сектору зв'язків із засобами масової інформації та громадськістю Управління ДПтС України в Дніпропетровській області.

На ній о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі, розповів про конкурс, що відбувався у Києві, про пересувну експозицію і про відзначення призерів мистецького конкурсу Анатолія Коротушенка (Дніпропетровська ВК № 89) та Наталії Кирпи (Дніпродзержинська ВК № 34). 

Ольга Пацан, начальник відділу соціально-виховної та психологічної роботи Управління ДПтС України в Дніпропетровській області, висловила переконання, що мистецтво відіграє дуже важливу роль у діалозі громадян, які опинилися в місцях неволі,  із суспільством, але цього недостатньо. Державі і соціуму необхідно розробляти та втілювати програми соціальної інтеграції колишніх засуджених.

Після прес-конференції відбулася церемонія нагородження призерів спочатку у чоловічій, а потім і в жіночій колонії, у якій взяли участь представники Пенітенціарного служіння УГКЦ о. Костянтин Пантелей, о. Василь Колодій, о. Ігор Пагулич, Ольга Мащенко, Юрій Йосифович. На зустрічі з в'язнями було представлено відеоматеріали про перебіг конкурсу в Києві, пересувну виставку в Чернігові, Полтаві та Черкасах.

Додамо, що пересувна експозиція «Преображення Господньою любов’ю» триватиме до 10 лютого включно.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next