АКТУАЛЬНО

У Дніпровській міськраді відкрили виставку малюнків «Чорнобильська катастрофа – 30(+1) років опісля, що далі?»

Середа, 28 лютого 2018, 10:53
26 лютого на першому поверсі Дніпровської міської ради відкрилася виставка малюнків «Чорнобильська катастрофа – 30(+1) років опісля, що далі?». Дніпро є п’ятнадцятим містом України, що її приймає. В експозиції – 79 робіт школярів та студентів з різних куточків України на екологічну тематику Чорнобильської катастрофи.

За словами заступника директора департаменту екологічної політики міської ради Ірини Козлової, департамент одразу підтримав пропозицію організаторів виставки – Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви на Сході – організувати виставку в стінах міської ради Дніпра.

«Одразу підтримали таку чудову ініціативу, щоб дніпряни та гості міста могли переглянути роботи юних художників про Чорнобильську катастрофу. Це дитячі малюнки на серйозну тематику. Отож запрошуємо усіх охочих відвідати цю виставку», – сказала представниця мерії.

Референт Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви на Сході України Михайло Неїжмак розповів, що представлені малюнки було відібрано в рамках Всеукраїнського конкурсу до 30-ї річниці Чорнобильської трагедії.

«Ця виставка стартувала у Чорнобилі під час відкриття нового саркофагу і проїхала 14-ма містами України. Зараз її приймає Дніпро, після цього – Полтава. Дякуємо керівництву міста за сприяння в організації. Головний посил представлених малюнків – показати масштаб екологічної трагедії і більше не допустити такого у майбутньому», – сказав отець Михайло Неїжмак.

Заступник директора департаменту гуманітарної політики Одарка Біла зазначила: на виставку обов’язково запросять школярів разом із вчителями, оскільки вона є важливою з точки зору виховної роботи. Вона також повідомила, що за два роки кількість екологічних гуртків у школах Дніпра збільшилася удвічі.

«Пам’ятати та дбати про екологію потрібно завжди. У зв’язку із цим хотілося б звернутися до батьків: неможливо навчити дітей дбати про свою землю, екологію, якщо сам не подаєш власного прикладу», – наголосила Одарка Біла.

Зі свого боку голова дніпровської спілки «Союз Чорнобиль України» Ігор Турчин подякував усім, хто долучився до організації виставки у Дніпрі: «Цікаво дивитися на змістовні роботи про Чорнобиль очима дітей, які тоді ще були ненародженими. Важливо проводити такі заходи, які доводять, що ми усі пам’ятаємо про цю екологічну трагедію».

Виставка малюнків «Чорнобильська катастрофа – 30(+1) років опісля, що далі?» працюватиме у міськраді до 2 березня.

Дніпровська міська рада

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next