АКТУАЛЬНО

У Дніпровській міській раді відкрилася виставка малюнків, присвячених проблемам екології

Середа, 03 жовтня 2018, 12:48
26 вересня у мерії Дніпра відкрилася виставка малюнків – учасників всеукраїнського конкурсу «Відповідальність за створіння». На ній представлено 40 найкращих робіт. Ідея започаткувати Всеукраїнський конкурс з’явилася у Бюро Української Греко-Католицької Церкви з питань екології у 2011 році.

«У якусь мить ми зрозуміли – слід стимулювати людей до усвідомлення того, що всі ми несемо відповідальність за свої вчинки. Тоді ми оголосили про конкурс. Далі найкращі роботи об’єднали у виставку. Головна її мета – не просто показати майстерність художників, а донести широкому загалові, що кожна людина відповідальна за світ, у якому живе, що споживацький спосіб життя призведе до катастрофи. Тому кожен має не тільки замислитися над цим, а й робити світ більш екологічним», – розповів керівник Екобюро Української Греко-Католицької Церкви на сході України отець Михайло.

Цю виставку презентували у Відні (Австрія), потім – у Києві, тепер малюнки знову повернулися до Дніпра. Виставка проходить у міськраді вже вдруге.

«Ми вдячні екологічному Бюро Української Греко-Католицької Церкви за надані малюнки. Ця виставка дає можливість іще раз підняти тему виховання дітей в екологічній обізнаності. Адже саме вони створюватимуть та дотримуватимуться балансу між розвитком цивілізації та збереженням природи. І з малюнків видно, як у наш час діти гостро сприймають екологічні проблеми світу і здатні звернути увагу дорослих на них», – наголосила директор департаменту екологічної політики міськради Дніпра Ірина Козлова.

Подивитися роботи прийшли мешканці міста.

«Враження дуже сильні. Цікаво побачити, як по-дорослому діти бачать світ та проблеми, пов’язані із забрудненням довкілля. Мені дуже сподобався малюнок, на якому зображено боротьбу природи із забруднювачами. Вона роздирає планету навпіл», – поділилася враженнями відвідувачка виставки Світлана Мерзлякіна.

Побачити малюнки, присвячені екологічним проблемам світу, може кожен охочий на першому поверсі Дніпровської міської ради. Триватиме виставка протягом тижня.

www.ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next