АКТУАЛЬНО

У Долині на Івано-Франківщині освятили новий храм

Середа, 31 травня 2017, 13:04
28 травня в м. Долина, що на Прикарпатті, освячено храм Святого апостола Андрія Первозванного УГКЦ і престол. Чин благословення храму і престолу звершив владика Йосафат (Мощич), Єпископ-помічник Івано-Франківський, у співслужінні з о. Зореславом Котовичем, деканом Долинським, о. Богданом Тисяком, адміністратором парафії, о. Дмитром Павликом, деканом Болехівським, о. Ігорем Ліпчанським, сотрудником парафії, та священиками деканатів.

Подія увінчалася приїздом до України двох голландських хорів (Імені Лисенка та Візантійський чоловічий хор з Утрехта), які співали на Архиєрейській Божественній Літургії. У своєму слові владика Йосафат заохотив усіх приходити до храму кожної неділі і свята, а по змозі і в будні, щоб ця парафія була дійсно живою, як мовиться в документах Церкви "Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом".

Після Літургії єпископ вручив митрополичі грамоти всім, хто спричинився до будівництва храму.

На закінчення адміністратор парафії о. Богдан Тисяк подякував владиці Йосафату (Мощичу) та Митрополиту Володимиру (Війтишину) за постійну духовну батьківську опіку; священикам, які очолювали парафію перед ним, усім, хто трудиться при цій парафії, будівничим, жертводавцям та всім вірним.

Прес-служба Долинського деканату
Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next