АКТУАЛЬНО

У Домі милосердя святого Миколая відкриють дитячий простір дошкільної освіти «Ангелики»

Вівторок, 29 вересня 2020, 17:29
30 вересня 2020 року у Львові, у Домі милосердя святого Миколая, відкриють дитячий простір дошкільної освіти «Ангелики». Розпочнуться урочистості о 12:00 Божественною Літургією.

Про це повідомив керівник Центру опіки сиріт ЛА УГКЦ, натхненник ініціативи о. Роман Прокопець: «Дім милосердя святого Миколая – це освітній заклад, саме тому, ми вирішили частину приміщень облаштувати таким чином, щоб можна було вже систематично займатися із дошкільнятами. Від лютого дотепер тривають ремонтно-реставраційні роботи і нам вдалося зробити два класи, ігрові куточки, коридор, облаштувати санвузли для наших найменших відвідувачів».

Загалом працюватиме дві групи: для дітей 4-5 років, а також для вікової категорії 5-6 років. Річна програма включатиме навчальний період від жовтня до травня, навчання проходитиме за всебічною програмою розвитку дитини «Впевнений старт», можна буде навчитися і англійської мови, не забуватимуть про розвиток усіх компонентів мовлення, спортивну активність. Але осердям діяльності Дому милосердя, а відтак і простору «Ангелики» є християнське виховання. Тому діти матимуть змогу розвиватися за допомогою сучасних інноваційних катехитичних підходів.

Викладатимуть у просторі педагоги із відповідною вищою освітою, а водночас багаторічні волонтери Центру опіки сиріт. «Стараємося застосовувати найновіші технології роботи з дітьми у сфері катехизації. Це величезні плакати, дошки, на які діти можуть наклеювати різні фігури, вивчаючи біблійні історії можуть бачити візуалізацію кожної конкретної особи, яка відображена. Для нас, як капеланів, християнське виховання є основою. Працюючи з дітьми у школах-інтернатах, дитячих будинках, бачимо, що є брак духовного виховання. Не скажу, що немає зовсім, але є брак цього. Прагнемо дати можливість дітям пізнати Бога, розуміти, що Христос – це наш Друг, до якого вони можуть звертатися у будь-яку хвилину життя. І досвід показує, що діти, які є випускниками, у різний спосіб, у різний час приходять до своїх капеланів», – розповів о. Роман Прокопець.

Також у дитячому просторі «Ангелики» навчатимуться діти соціальної категорії. «Не відходимо від своїх принципів як Центр опіки сиріт, тобто піклування дітей-сиріт, дітей із багатодітних родин, чи тих, які опинилися у скрутних життєвих обставинах. І надалі вони є центром нашої уваги. Попри це, простір «Ангелики» дозволяє ширше відчинити наші двері і для інших дітей. Всі наші вихованці будуть у рівних умовах», – сказав о. Роман.

Додамо, що дитячий простір «Ангелики»  діятиме відповідно до усіх карантинних вимог та обмежень і буде цілком безпечним для дітей.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next