АКТУАЛЬНО

У Домі милосердя св. Миколая започаткували проєкт для підлітків – Адаптаційний центр святого Йосифа

Четвер, 04 лютого 2021, 11:30
3 лютого 2021 року Центр опіки сиріт Львівської архиєпархії відкрив Адаптаційний центр святого Йосифа, метою якого є опіка та супровід підлітків у їхньому становленні як зрілої особи. Про це повідомив директор Дому милосердя свтого Миколая, керівник Центру опіки сиріт ЛА УГКЦ о. Роман Прокопець.

Відкриття Адаптаційного центу в Домі милосердя відбуватиметься у кілька етапів: І етап – від 3 лютого розпочинаються щотижневі курси для підлітків; ІІ етап – у 2022 році відкриття колегіуму; ІІІ етап – супровід випускників колегіуму.

Під час першого етапу фахівці з різних сфер поділяться знаннями у форматі інтерактивних лекцій та практичних завдань. Протягом року підлітки матимуть можливість вивчати фінансову грамотність, практичну психологію, ціннісне виховання, отримають знання про успішне працевлаштування, статеве виховання, базову медицину та духовний супровід.

Основне завдання курсу – дати соціально-вразливим категоріям молоді знання, які будуть практичними у щоденному житті. Дисципліни цього проєкту поки що не входять до шкільної програми української освіти, але вже є доступними для львівських підлітків. Організатори сподіваються, що в майбутньому отриманий досвід допоможе підліткам розірвати замкнене коло сирітства через надання практичних порад для створення міцної сім’ї та допоможе соціально-вразливим категоріям молоді реалізувати себе у професійному напрямку. Зустрічі в Домі милосердя відбуватимуться щосереди о 19:00.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next