АКТУАЛЬНО

У Донецькому екзархаті УГКЦ освячено відразу два нових храми

Субота, 04 січня 2020, 21:04
Останній місяць 2019 року став особливо благословенним для вірних Донецького екзархату Української Греко-Католицької Церкви – освячено два нових храми: в місті Костянтинівка Донецької області та в місті Мелітополь Запорізької області.

22 грудня 2019 року освятили новозбудований храм на честь святителя Миколая Чудотворця в місті Костянтинівка, що на Донеччині, а вже наступної неділі екзарх Донецький владика Степан Меньок здійснив освячення дерев’яного храму Святої Анни в м. Мелітополь Запорізької області.

У своїй проповіді під час урочистої Святої Літургії в м. Костянтинівка владика Степан говорив про важливість храму для віруючої людини. «Саме в храмі ми, спільнота вірних, можемо спільно молитися, слухати проповідь Слова Божого та звершувати Євхаристію, тому направду велику справу роблять ті, які зводять рукотворні храми – оселі Божої слави».

Разом із парохом отцем Віталієм Кестерем Святу Літургію з владикою Степаном співслужили отець Павло Федусів, ЧСВВ, ієромонах Йосиф зі Згромадження Воплоченого Слова, отець-митрат Василь Іванюк та отець Микола Крецул. Літургія відбулася в супроводі хору катедрального собору міста Коломиї. На довгоочікуване свято також чисельно прибули парафіяни та гості міста. 

Після урочистої Літургії владика нагородив подячними грамотами активних парафіян, які особливо посприяли побудові храму. Окрему нагороду за вагомий внесок у розбудову церкви від екзарха Донецького отримав отець Віталій Кестер.

Парафія Святої Анни м. Мелітополь ще дуже молода, її засновано лише влітку 2019 року, а вже у грудні спільними стараннями парафіян та їхнього настоятеля о. Петра Креніцького було зведено дерев’яний храм.

Будівництво храму здійснила бригада майстрів з Івано-Франківської області під керівництвом отця Юрія та Миколи Зеленчуків. Відчутну фінансову підтримку надали спільноти «Матері в молитві» та «Лицарі Колумба» м. Мелітополь.

Пресслужба Донецького екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next