АКТУАЛЬНО

У Донецьку продемонстрували фільм «Отець Кадило»

Понеділок, 10 грудня 2012, 12:05
7 грудня 2012 року в Донецьку відбувся перегляд документального фільму "Отець Кадило", який присвячений життю о. Василя Шевчука, капелана одного з куренів УПА. Життєвий шлях о. Василя показано на широкому тлі національно-визвольних змагань українців Закерзоння в 40-х роках минулого століття.
7 грудня 2012 року в Донецьку відбувся перегляд документального фільму "Отець Кадило", який присвячений життю о. Василя Шевчука, капелана одного з куренів УПА. Життєвий шлях о. Василя показано на широкому тлі національно-визвольних змагань українців Закерзоння в 40-х роках минулого століття. Демонстрація кінострічки відбулася з дозволу її авторів у рамках проекту "Пластовий кінозал", що його реалізує станиця "Донецьк" Пласту-НСОУ. На показі фільму були кілька десятків донеччан різного віку, з різних громадських організацій. Після перегляду глядачі обговорили тему духовного і патріотичного служіння.

Повідомив пластун-сеньйор о. Олександр Воловенко

  Довідка: Документальний фільм "Отець Кадило", спільного виробництва благодійного фонду "Українська кіноініціатива" та рекламно-продюсерського центру "Стар-ТВ", розповідає про життя і служіння греко-католицького священика Василя Шевчука. Протягом 1945-1948 років він був капеланом Перемишльського куреня УПА на Закерзонні під псевдонімом "Кадило". Прем’єрний показ стрічки відбувся 16 вересня 2012 року у м. Стрий на Львівщині, де народився капелан УПА. З нагоди святкування 70-ї річниці створення УПА фільм "Отець Кадило" демонстрували у Львові, Києві, Самборі, Перемишлі (Польща), Торонто (Канада).
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next