АКТУАЛЬНО

У Донецьку відзначили храмове свято

Четвер, 15 жовтня 2020, 18:36
Покров Пресвятої Богородиці – особливе свято для Донецького екзархату Української Греко-Католицької Церкви, адже саме в цей день відзначаємо храмовий празник катедрального собору в місті Донецьку.

Вірні всіх донецьких парафій УГКЦ об'єдналися в головному храмі, де була відслужена святкова Божественна Літургія, яку очолив митрофорний протоієрей Михайло Заверчук, настоятель катедрального собору Покрову Пресвятої Богородиці. Парохові співслужили отці Дмитро Дехтярьов і  Святослав Розлуцький.

Під час проповіді отець Михайло наголосив на тому, що Пресвята Богородиця завжди допомагає людству, ніколи не залишаючи не вислуханими наші молитви: «Як колись, так і тепер, Богородиця піклується про все людство. Вона завжди готова прийти  на допомогу всім тим, хто звертається до неї в щирій молитві. Підтвердженням цих слів є численні чуда і об’явлення, велика кількість чудотворних ікон, які наш народ  по-особливому почитає під час паломництв і прощ».

По завершенні святкової Літургії священники звершили Чин освячення води та окропили вірних, після чого вділили всім святкове мирування.

З піднесеним духом усі парафіяни дякували Богові за те, що прожили ще один рік, та просили Пресвяту Богородицю, щоб вона і надалі покривала своїм святим омофором наш народ та все людство під час теперішніх випробовувань – пандемії коронавірусу, а також випрошувала в Бога мир і спокій у всьому світі.

Пресслужба Донецького екзархату УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next