АКТУАЛЬНО

У Дорі освятили хрест із нагоди 150-ліття Климентія Шептицького

Понеділок, 05 серпня 2019, 12:04
2 серпня, у день святого пророка Іллі, у с. Дора, що поблизу Яремче, відзначили ювілейний рік священномученика Климентія Шептицького. З цієї нагоди в монастирі Святого Пророка Іллі відбулося освячення пам’ятного хреста на честь його засновника.

Для Прикарпаття постать Климентія Шептицького особливо значима, адже тут священномученик  заснував два монастирі:  у Дорі та с. Лужки під Осмолодою, а також був фундатором «Рідної школи» в тодішньому Станіславі.

Урочисту Літургію цього дня в Іллінському монастирі очолив Луцький екзарх Української Греко-Католицької Церкви Йосафат Говера у співслужінні з синкелом у справах монашества Львівської архиєпархії о. Юстином Бойком, протопресвітером Ланчинським Коломийської єпархії о. Василем Ткачуком і численним духовенством.

Після богослужіння для вірних і паломників, які прибули віддати шану священномученикові, провели невеликий екскурс в історію монастиря та розповіли про справу Шептицького на благо Церкви. Відтак відбулося освячення та встановлення пам’ятного хреста.

Нагадуємо, що в Україні 2019 рік визначений Роком пам’яті Климентія Шептицького, який відзначають на національному рівні.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kolugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next