АКТУАЛЬНО

У Дорі відбулася зустріч-відпочинок для дітей та батьків «День з Ісусом»

Понеділок, 19 липня 2021, 13:53
16 липня 2021 року, за сприяння Катехитичної комісії та Комісії у справах молоді Коломийської єпархії, відбулася християнська зустріч-відпочинок для дітей та батьків «День з Ісусом».

Розпочалася ця зустріч-відпочинок із Божественної Літургії, яку очолив протосинкел Коломийської єпархії о. Роман Кіцелюк у співслужінні із духовенством, які прибули з дітьми та батьками із своїх парафій, щоб цікаво провести цей «День з Ісусом».

Звертаючи до усіх присутніх, о. Роман наголосив: «Пригадуємо собі з читань Святого Євангелія, що кожного разу, коли Ісус хотів щось дуже важливе сказати своїм апостолам, учням, послідовникам і тим людям, котрі постійно ходили за Ним слухати Його науки, Він старався вибрати якесь особливе місце. Дуже часто Він їх виводив поза межі міста і там проповідував.

Цей день, який ми розпочали зі Святої Літургії, ми також проводимо далеко від наших домівок, сіл чи міст, від тих середовищ, до яких ми так звикли. Тут, серед гір, Ісус промовляє до кожного із нас. Промовляє те, на що нам так бракувало часу чи уваги, чи, можливо, ми навіть перебували не в тому середовищі, щоби змогти почути Його та зрозуміти.

У сьогоднішньому Євангелії ви чули такі слова: «Пустіть дітей! Не бороніть їм приходити до Мене, бо таких Царство Небесне». Сьогодні всі ви прийшли до Ісуса. Дуже добре, що так багато із вас приступило до Святої Сповіді та Причастя. Проте слід пам’ятати, що цей день завершиться, усі ви знову повернетеся до своїх домівок, у те середовище, у якому живете, навчаєтеся, працюєте, де так мало чути про Ісуса. Адже в наш час не модно про Нього говорити. Нам хочеться бути як усі, жити як усі, мати те, що мають усі. І те, що ви тут почули, ви також можемо швидко забути й втратити. Проте все залежить від вас, від того, які пріоритети ви оберете у житті, що чи кого поставите на перше місце. Тому так важливо приходити до Ісуса, приймати Його, жити Ним та прагнути Божого Царства».

Після Божественної Літургії відбулася катехиза для дітей та батьків. Науку для дітей виголосив о. Віталій Попадюк, адміністратор церкви Перенесення мощів святого Миколая с. Лісна Слобідка. А до дорослих із повчальним словом звернувся о. Роман Скрипнюк, адміністратор церкви Пресвятої Тройці с. Товмачик.

Хай цей «День з Ісусом» залишить у сердечку не тільки дітей, а й дорослих свій добрий та позитивний відбиток. Бо бути із Богом – це круто!!!

Пресслужба Коломийської єпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next