АКТУАЛЬНО

У Довголуцькому лісі, що на Львівщині, відтворили бій УПА

Середа, 16 жовтня 2013, 14:40
14 жовтня 2013 року парафіяни села Довголука вшанували пам’ять загиблих вояків УПА. Після Божественної Літургії в храмі вірні разом з адміністратором парафії о. Миколою Стручинським молилися панахиду на могилах трьох повстанців, які похоронені на сільському цвинтарі. Після цього, молячись та співаючи патріотичні пісні, вирушили до лісу, на місце, де загинули ще двоє воїнів і де знаходиться їх символічна могила.

У лісі всі стали свідками інсценізації бою між двома вояками УПА та групою енкаведистів, який відбувся тут у часи Другої світової війни. Як розповів після театралізованого дійства голова стрийсько-сколівського осередку Товариства пошуку жертв війни «Пам’ять» Ярослав Радевич (Ярий), єдиним свідченням цього бою є спогади довголуцького мешканця Олексія Коцана, який з розповідей односельця віднайшов місце, де загинули двоє воїнів УПА. Невідомо, що сталося з тілами загиблих, але на цьому місці п. Олексій з однодумцями звели пам'ятну могилу.

Після дійства о. Микола відслужив панахиду за загиблими воїнами, після якої пролунали три постріли на їхню честь. Організатори закликали людей не минати цього місця, а принагідно, коли бувають у лісі, тут молитися.

Після молитви діти з місцевої школи під керівництвом вчителів і працівників культури с. Довголука організували пам'ятний виступ із повстанськими віршами та піснями, вшанувавши таким чином пам'ять героїв.

Прес-служба Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next