АКТУАЛЬНО

У Дрогобичі Карітас організував дітям із Луганщини новорічно-різдвяний відпочинок

Вівторок, 13 січня 2015, 06:40
БФ «Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ» прийняв на новорічно-різдвяний відпочинок 16 дітей віком від 4 до 16 років та 8 їх опікунів із с.Кримське Луганської обл.

За словами директора Карітасу о. Ігоря Козанкевича, який, до речі, ініціював приїзд дітей з Луганщини, вони проживають в сім’ях у Дрогобичі, Трускавці, Нагуєвичах і Самборі. Щодня, починаючи з 31 грудня, для дітей влаштовують цікаву програму. А розпочали з ознайомлення з Дрогобичем. Надовго запам’ятається гостям огляд панорами міста із висоти пташиного лету – вежі Ратуші, а також відвідини найстарішої дерев’яної церкви Святого Юра, занесеної до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

«Неймовірно гарною була поїздка до Львова, – зауважив о. Ігор. – Разом із працівниками БФ "Карітас", зокрема Оленою Дудою, керівником центру "Разом Сильніші", його вихованцями і групою осіб із лінії фронту змогли по-справжньому відчути різдвяний настрій, який вирує у старовинному місті. Діти з батьками побачили старовинні львівські церкви, побували у Львівській копальні кави, подивилися на мерію, прогулялися Різдвяним ярмарком, послухали легенди старого Львова та помилувалися святковою атмосферою цього величного міста».

Святвечір і Різдво діти з Кримського святкуватимуть у родинах, які їх приймають. Після цього нові захопливі екскурсії в Карпати, відвідини курорту Трускавець й інших мальовничих місць.

Як зауважив о. Ігор Козинкевич, БФ «Карітас СДЄ» продовжує збирати кошти на потреби дітей та їх опікунів із с. Кримське, котрі приїхали на Різдво до Дрогобича.

«Щодня діти мають дуже насичену програму, а це вимагає чималих коштів, – каже керівник благодійного фонду. – Ми дуже сподіваємося, що після нашої гостинності ці діти та їхні матері обов’язково змінять своє бачення і зуміють відчути нашу любов».

Діти перебували на Дрогобиччині до 10 січня.

БФ «Карітас СДЄ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next