АКТУАЛЬНО

У Дрогобичі вшанували пам'ять патріарха Йосифа Сліпого

Вівторок, 21 листопада 2017, 13:07
19 листопада 2017 року в Народному домі імені Івана Франка м. Дрогобича відбулася урочиста академія, присвячена 125-річчю від дня народження патріарха Йосифа Сліпого. Духовне слово про життєвий шлях ісповідника віри та патріарха Йосифа Сліпого виголосив владика Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький.

Мистецьку програму виконали солісти, хор та камерний оркестр Лауреата національної премії України імені Тараса Шевченка, заслуженої академічної капели України «Трембіта». Диригент - заслужений діяч мистецтв України Миколи Кулика. Слово про життя та служіння майстерно виголосила заслужений працівник культури України Марія Христинич.

Протягом урочистої академії прозвучали два нові музичні твори Мирослава Волинського: “Заповіт” на тексти  патріарха Йосифа Сліпого у поетичному переспіві Анни Волинської, а також  “Не покидав Тебе я, Україно” на слова Галини Архитко.

Усім присутнім на урочистій академії було подаровано “Заповіт” Блаженнішого патріарха Йосифа Сліпого, який видало Релігійне товариство "Свята Софія" для українців-католиків (Рим). Запрошені на урочисту академію мали можливість ознайомитися з експозицією “Патріарх Йосиф Сліпий: Бути собою!” підготовлену Інститутом історії Церкви УКУ з нагоди 125-ліття від дня народження патріарха.

Мистецьку програму організували Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ, Дрогобицький деканат, відділ культури та мистецтв виконавчих органів  Дрогобицької міської ради, Релігійне товариство українців-католиків "Свята Софія" (США) та Фундація “Андрей”. Автор та виконавець проекту – Михайло Перун. Організатор – митр. прот. Тарас Гарасимчук.

У переповненому залі Народного дому імені Івана Франка вшанувати 125-ту річницю від дня народження патріарха Йосифа Сліпого прийшли священнослужителі, семінаристи, представники місцевої влади, інтелігенція та численні миряни.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами прес-служби Фундації «Андрей»

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next