АКТУАЛЬНО

У Дрогобичі Карітас провів круглий стіл на тему "Особлива молодь. Досвід та перспектива"

Четвер, 24 жовтня 2013, 19:03
22 жовтня в Дрогобичі, у приміщенні Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії, відбувся круглий стіл на тему "Особлива молодь. Досвід та перспектива". Участь у заході на запрошення о. Ігоря Козанкевича, директора Карітасу СДЄ, взяли представники міжнародних та українських відділень цієї організації, духовенство, працівники соціальних служб м. Дрогобича, м. Стрия, викладачі Дрогобицького педуніверситету та інші особи, які працюють з неповносправною молоддю.

Звертаючись до учасників круглого столу, о. Ігор Козанкевич закликав їх поділитися досвідом своєї роботи. Зокрема, він попросив учасників зосередитися на обговоренні двох тем: питання волонтаріату (як шукати, залучати та підтримувати волонтерів) та перспектив співпраці з державою в ділянці праці з неповносправною молоддю.

Відтак Людмила Сухарєва, представник Карітасу України, розповіла про те, як починалася робота з людьми з особливими потребами серед регіональних організацій Карітасу України. У 2006 році таку роботу розпочав Карітас м. Львова. Згодом долучилися Карітаси Дрогобича та Івано-Франківська. У 2009 році цю ініціативу підтримав Карітас м. Стрия. За словами Людмили Сухарєвої, працівники Карітасів упродовж багатьох років допомагають неповносправним інтегруватися в суспільство.

Людмила Смолень, керівник центру "Дивовижні долоні" для молоді з особливими потребами, що діє при Карітасі Самбірсько-Дрогобицької єпархії в м. Дрогобичі, розказала про важкий початок роботи центру, а також про результати праці, яких вдалося досягти соціальним педагогам за 6 років існування центру. Своїми враженнями від діяльності центру "Дивовижні долоні" поділилася мама, неповносправна дочка якої вже багато років відвідує цей заклад.

Як зазначив у коментарі прес-службі єпархії о. Ігор Козанкевич, нині Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії намагається покращити та зробити ефективнішою співпрацю з державою у сфері праці з «особливою молоддю». Зокрема, керівництво Карітасу звернулося до влади міста посприяти у виділенні будинку, де на постійній основі могла б проживати неповносправна молодь. Адже після смерті батьків неповносправний, якщо йому є більше як 18 років, скеровується державою до будинку для осіб похилого віку, де, на жаль, з такою категорією осіб ніхто належно не працює.

фоторепортаж

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next