АКТУАЛЬНО

У Дрогобичі парохіяльні дяки проводять футбольні матчі для хлопців з «Вівтарних дружин»

Субота, 04 липня 2015, 22:40
У суботу, 4 травня, на футбльному полі ЗОШ № 2 пройшов турнір по футболу. Матч відбувся між командами «Спаса»-«Трійця».

Учасниками були юнаки старшої групи футбольної команди. Про це повідомив Володимир, гравець команди «Спаса». За словами хлопців, старша група налічує близько 20 осіб. Матчі проходять по суботах, в обідній час. Як повідомив Роман, посеред тижня відбуваються товариські матчі та тренування.

Зі спілкування з тренером команди «Спаса», п. Орестом Хомином, з’ясувалось, що ініціатором міжпарохіяльних футбольних змагань є адміністратор храму Різдва Івана Хрестителя, протоієрей Мирон Бендик.

Учасниками футбольних турнірів є хлопці з «Вівтарних дружин» парохій Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Такі юнацькі групи, за словами п. Ореста, збирають парохіяльні дяки. На сьогодні є дві футбольні групи: 11-15; 15-20 років та вісім команд молодшої і дев’ять старшої груп. Турніри триватимуть упродовж літа. Тренування відбуваються у ДЮСШ о 10.00 по вівторках і п’ятницях. По суботах проходять матчі.

Зі спілкування з хлопцями видно, що вони задоволені ініціативою Церкви і, як зазначив Олег з команди «Трійця», «вівтарні дружини теж повинні грати футбол, бо спортивні хлопці всюди потрібні. Ми не граємо за щось, а граємо тому, що просто любимо футбол».

«Це гарна ініціатива, краща, ніж ходити десь пиво пити, чи курити. Добре, що є люди, котрі придумали цей турнір. Тут весело», - поділився думками Володимир з команди «Спаса».

Додамо, що у соціальній мережі ВК створено сторінку «Футбольний турнір серед вівтарних дружин», де бажаючі можуть дізнатися про результати матчів та отримати іншу корисну інформацію.

фоторепортаж

Комісія у справах мирян Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next