АКТУАЛЬНО

У Дрогобичі презентуватимуть книгу спогадів про владику Юліяна Вороновського

П'ятниця, 12 квітня 2019, 21:36
17 квітня 2019 року виповнюється 25 років від дня інтронізації першого єпископа Самбірсько-Дрогобицької єпархії блаженної пам’яті владики Юліяна Вороновського. Із цієї нагоди до Дрогобича прибуде Високопреосвященніший владика Ігор Возьняк, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

О 16:00 у катедральному соборі Пресвятої Трійці Митрополит очолить Літургію Напередосвячених Дарів і панахиду, а відтак візьме участь у презентації книги спогадів «Владика Юліян Вороновський» з епіграфом зі слова Блаженнішого Святослава про єпископа: «...не замовчуйте всіх тих дарів благодаті, які ви отримали через цю особу».

Праця над книгою тривала майже два роки. Крім чотирьох розділів, наповнених спогадами про владику Юліяна, вона містить вступне слово владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського, слово упорядника митр. прот. Тараса Гарасимчука та біографію єпископа Вороновського. У книзі використано цікаві світлини, пов’язанні з життям і діяльністю першого єпископа Самбірсько-Дрогобицького. Дизайн розробила Марта Походжай. Літератуні редактори –Світлана Фаринович та Ігор Трохимчук. Книга надрукована у дрогобицькому видавництві «Коло», директор – Микола Походжай. Тираж – 1000 примірників.

В основі книги – 62 спогади, впорядковані у чотири розділи. Цікавими є однолітків владики, осіб, які перебули пліч-о-пліч із ним підпілля, які запізнали єпископа на зорі воскресіння Церкви. Із спогадів о. Романа Мірчука та о. Івана Терлецького зі США дізнаємося про становлення і функціонування семінарійної приспішеної групи та Львівської духовної семінарії Святого Духа у смт Рудно. Звичайно, найбільш об’ємний і не менш цікавий четвертий розділ, адже тут мовиться про владику як єпископа Самбірсько-Дрогобицького.

Прес-служба парафії Пресвятої Трійці м. Дрогобича

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next