АКТУАЛЬНО

У Дрогобичі вперше презентовано фотовиставку Карітасу Львова «Особливі мрії та професії»

Середа, 27 червня 2018, 16:02
У Палаці мистецтв (музей «Дрогобиччина», вул. Т. Шевченка, 38) у Дрогобичі 26 червня в межах проекту «Особливі історії особливої молоді» відбулося відкриття фотовиставки «Особливі мрії та професії».

Представлено фотографії подружжя кінорежисерів-документалістів Сашка і Дарини Балабай, які експонуються вперше. Проект реалізовано за підтримки Департаменту внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА. Партнер – Благодійний фонд «Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ». У відкритті фотовиставки взяла участь молодь з особливими потребами, якою опікується Центр дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами БФ «Карітас–Львів УГКЦ» та друзі спільноти «Дивовижні долоні» Карітасу Дрогобича.

Автори хотіли показати вихованців Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами БФ «Карітас–Львів УГКЦ» у тій ролі, в якій суспільству важко уявити собі особливу молодь. Світлини зроблені в момент виконання молодими людьми звичайних соціальних занять, творчих завдань і добрих справ.

Фотовиставку відкрила старший науковий працівник відділу європейського мистецтва музею «Дрогобиччина» Любов Васильків, яка подякувала працівникам Карітасу за те, що огортають теплом та увагою людей з особливими потребами. Вона подарувала особливій молоді книги і відзначила, що молодь з обмеженими можливостями вносить великий позитив у наше життя, «при спілкуванні з ними ми стаємо кращими і добрішими».

Духівник Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії о. Богдан Лехович зазначив, що ця організація – це одна велика християнська родина, «наші особливі друзі вчать нас любити». Він згадав за Різдвяну свічку, яку декорують руки особливої молоді й вона зі Львова розходиться в усі куточки України. Керівник Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами БФ «Карітас–Львів УГКЦ» Марія Чучман подякувала усім друзям, партнерам, благодійникам за спільне свято й чудову атмосферу і подарувала музею виткану руками особливої молоді накидку для подушки.

Координатор Центру дозвілля для молоді з вадами розумового розвитку «Дивовижні долоні» Людмила Смолень подякувала за дружбу і на згадку подарувала львів’янам спільне фото особливої молоді з Дрогобича. Молодь з особливими потребами співала, декламувала вірші, що додало особливої урочистості на відкритті фотовиставки, яка увійде в Літопис музею «Дрогобиччини».

Опісля був солодкий стіл, а на закінчення – дня  екскурсія в перлині храмового мистецтва – дерев’яній церкві Святого Юрія, яку провів іконописець і реставратор Левко Скоп.

Фото

Прес-служба Благодійного фонду «Карітас–Львів УГКЦ»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next