АКТУАЛЬНО

У Дрогобичі відбулась зустріч голів єпархіальних комісій у справах родини

Середа, 10 лютого 2016, 14:56
8-9 лютого у м. Дрогобичі проходила зустріч голів єпархіальних комісій у справах родини Української Греко-Католицької Церкви. Учасники дводенної зустрічі зустрілись з владикою Ярославом, Єпархом Самбірсько-Дрогобицьким, ознайомились з діяльністю місцевого Карітасу і взялись участь в семінарі "Сімейні форми виховання дітей".

У перший день зустрічі відповідальні за працю з родинами у своїх єпархіях зустрілись з о. Ігорем Козанкевичем, Головою Соціальної комісії Самбірсько-Дрогобицької єпархії і Директором місцевого Карітасу. Священик представив проекти, які Карітас втілює в життя, щоб допомогти родинам у різних складних ситуаціях. Також о. Ігор ознайомив голів комісій з діяльністю Школи сімейного консультанта, що діє при Карітасі.

Опісля голови комісій відвідали с. Рихтичі Дрогобицького р-ну, де знаходяться реабілітаційний центр для узалежнених осіб "Назарет" і будинок для бездомних "Наша хата". Реабілітанти центру поділились своїм досвідом про те, в яких умовах перебуває родина узалежненої особи. Якщо життя узалежненого обертається довкола алкоголю чи довкола наркотиків, то в центрі життя сім'ї стоїть сам узалежнений і його проблема. Відтак зцілення потребує уся родина. Оскільки на попередній зустрічі голів комісій обговорювалось питання допомоги особами похилого віку, о. Василь Нестер, Голова єпархіальної комісії у справах родини Самбірсько-Дрогобицької єпархії, запропонував ознайомитись з функціонування спільноти "Наша хата", де проживають особи, які не мають житла.

Увечері, 8 лютого, учасники зустрічі взяли участь в практичному семінарі "Сімейні форми виховання дітей", який провели координатори програм з питань сирітства Патріаршої комісії у справах родини Марія Саквук і Олена Карачева. Семінар був присвячений проекту наставництва над дітьми сиротами і дітьми, що позбавлені батьківського виховання.

9 лютого з головами комісій зустрівся владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Спілкуючись з присутніми, єпископ наголосив на цінності подружнього життя, яке було освячене самим Господом через присутність на весіллі в Кані Галилейській. Окрім того, владика Ярослав поділився душпастирським планом допомоги християнським родинам. За його словами, слід дбати і про ближче, і про віддалене приготування до подружнього життя. Віддаленим приготуванням має бути праця з молоддю, а ближчим - курси приготування до подружнього життя. Також потрібно промовляти до християнських родин через друковане слово. Єпископ порадив у душпастирському служінні користати з принагідних подій, якими можуть бути ювілеї подружнього життя, а також День Матері і День Батька, щоб спілкуватись і молитись спільно з християнськими подружжями.

Завершилась зустріч голів комісій підведенням підсумків праці комісії та обговоренням подальшого плану дій.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next