АКТУАЛЬНО

У Дрогобичі відбулася зустріч у рамках підготовки до ІV сесії Єпархіального собору

Субота, 15 березня 2014, 12:52
13 березня в конференц-залі Дрогобицької духовної семінарії відбулася зустріч владики Ярослава (Приріза), Єпарха Самбірсько-Дрогобицького, з представниками єпархіального духовенства в рамках підготовки ІV сесії Єпархіального собору «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Участь у зустрічі взяли також члени підготовчої комісії, які покликані Єпархом подбати про належне проведення ІV сесії Єпархіального собору.

Звертаючись до присутніх священиків, владика Ярослав представив "Пам’ятку реколектанта", яка має стати в пригоді священикам, котрі провадитимуть реколекційні науки в деканатах єпархії в рамках підготовки до Єпархіального собору, що відбудеться 16-18 жовтня 2014 року Божого.

Єпископ наголосив, що під час реколекційних наук, які відбуватиметься у кожній парафії єпархії, реколектантам слід розкрити три важливі теми: "Слово Боже", "Літургія і молитва" та "Соціальне служіння і місійний дух" (див. також Пастирське послання з нагоди скликання Єпархіального собору).

Владика Ярослав поділився особистим досвідом проведення реколекційних наук, давши священикам практичні поради, як священику досягти успіху в проповіді Божого Слова. Єпископ зауважив: "Реколектант повинен вміти розбудити людське серце, дати йому виклик до воцерковленого життя".

Відтак досвідом проведення реколекцій поділився з душпастирями ієромонах Володимир Груца (ЧНІ). Отець Григорій Комар, протосинкел єпархії, розповів священикам про різні організаційні моменти підготовки до ІV сесії Єпархіального собору.

фото

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next