АКТУАЛЬНО

У Дрогобичі відбулося освячення чернечого дому Згромадження сестер святого Йосифа

Понеділок, 26 жовтня 2015, 13:51
24 жовтня в Дрогобичі відбулося освячення чернечого дому сестер святого Йосифа. З цієї нагоди в монастирській каплиці Успення Пресвятої Богородиці було відслужено Святу Літургію, яку очолив о. Тарас Гарасимчук (канцлер єпархії). Після завершення Богослужіння відбувся Чин освячення обителі, яку сестри назвали на честь святого Івана Богослова. Участь у молитві, окрім місцевих сестер, взяли також монахині зі Львова та з Росії.

Вітаючи сестер, о. Тарас наголосив на значенні чернечого покликання: «Монашество - це преображення небесного в земне, а земного в небесне». За словами проповідника, сестри-монахині є свідками Божої любові. Саме любов до Господа спонукала їх покинути світ і стати Христовими невістами. Свою любов до людей вони виявляють через щиру молитву.

Після завершення Чину освячення о. Тарас привітав сестер св. Йосифа з радісною подією.

Додамо, що в монастирі Згромадження сестер святого Йосифа в м. Дрогобичі проживає троє сестер, які опікуються благодійним садком «Ангелятком» та займаються катехизацією дітей при парафії Пресвятої Трійці. Настоятелькою чернечого дому є с. Єфросинія (Сеник).

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next