АКТУАЛЬНО

У Дрогобицькій духовній семінарії відбулося представлення книги «Богослов’я свободи: українська версія»

Понеділок, 09 березня 2020, 21:59
4 березня в актовому залі Дрогобицької духовної семінарії в рамках циклу «Цікаві зустрічі» відбулося представлення книги «Богослов’я свободи: українська версія» професора Українського католицького університету о. д-ра Михайла Димида, одного із капеланів Майдану та активного учасника Автомайдану. Отець Михайло також є автором книжки «Каміння Майдану», багатьох праць з еклезіології, канонічного права, а також збірок проповідей під час Майдану.

Автора книги представив ректор семінарії о. Мирон Бендик. Відтак о. Михайло розповів про своє служіння на Майдані, яке проявлялося у відправі богослужінь та духовних повчань учасникам Революції гідності. «Літургія єднала людей різних конфесійних приналежностей, під час яких вони мали можливість зустрітися з Богом та скріпити свою віру в нелегкому протистоянні», — зазначив спікер.

Далі отець перейшов безпосередньо до представлення свого наукового доробку. Книжка складається з чотирьох розділів: «Богослов’я під час Майдану»; «Публічне богослов’я на Майдані»; «Етика Майдану» та «Богослов’я після Майдану». У ній зроблений богословський аналіз подій Революції гідності та її наслідків для українського суспільства. Зі слів отця, Майдан сформував духовний простір, який вплинув на суспільство та Церкву. Автор висуває власну версію богослов’я Майдану, яка спирається на концепт свободи та сприяє діалогу між усіма гілками християнства, а також із представниками інших релігій в Україні.

По завершенні презентації слухачі мали нагоду поставити запитання доповідачеві. Опісля ректор семінарії о. Мирон подякував гостеві та побажав натхнення до реалізації нових творчих ідей і висловив надію на подальшу співпрацю.

Західне бюро «Живого ТБ»
за матеріалами http://www.sde.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next