АКТУАЛЬНО

У дрогобицькому монастирі Святих верховних апостолів Петра і Павла відсвяткували храмовий празник

Вівторок, 14 липня 2020, 11:49
12 липня монаша та парафіяльна спільноти дрогобицького монастиря отців василіан відсвяткували храмовий празник Святих верховних апостолів Петра і Павла.

На урочистість завітали ченці з різних монастирів України: о. Макарій Ленів, колишній ігумен дрогобицького монастиря і адміністратор Кримського екзархату, о. Франциск Онисько, протоігумен провінції Святого Миколая, о. Веніямин Чернега, вікарій провінції Найсвятішого Спасителя, о. Павло Федусів, радник протоігумена провінції Найсвятішого Спасителя й ігумен монастиря в Золочеві, о. Пантелеймон Трофімов, ректор Василіяанської семінарії в Брюховичах, а також отці з монастирів Червонограда, Жовкви, Бучача, Підгірців, Добромиля, Бару, Львова, Івано-Франківська та отці з катедри Пресвятої Трійці – Тарас Герасимчук і Ростислав Мелех. Святкову Утреню очолив о. Роман Мельник, ЧСВВ, новопризначений ігумен монастиря в Погоні.

Архиєрейську Літургію очолив єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії Григорій Комар.

У проповіді до вірних владика Григорій наголосив на покликанні апостолів, попри їхні немочі, стати знаряддям в руках Бога та проголошувати Його Слово у світі. Владика заохотив усіх наслідувати верховних апостолів Петра і Павла та радіти, що ми належимо до Христової Церкви, яка збудована на міцному камені – Петрові.

Єпископ коротко згадав життєпис кожного з апостолів та розповів їхню історію покликання. Архиєрей наголосив на тому, як важливо відповісти на поклик Христа попри труднощі, що неодмінно постають на шляху богопосвяченої особи до святості.

Владика Григорій закликав помолитися до апостолів Петра і Павла, щоб мати благодать любити свою Церкву, у Церкві бачити своїх братів і сестер – тих, кого Ісус полюбив і видав Себе за них. «Щоб ми мали мужність так для Христової Церкви працювати, як це робили апостоли», – побажав єпископ.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next