АКТУАЛЬНО

У Дрогобицькій семінарії розпочався новий навчальний рік

Понеділок, 03 вересня 2018, 12:05
1 вересня в каплиці Дрогобицької духовної семінарії відбулася Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди початку нового навчального року.

Очолив Богослужіння владика Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицької єпархії, у співслужінні з ректоратом семінарії та отцями-викладачами. Супроводжував Літургію співом семінарійний хор «Оранта», регентом якого є викладач семінарії о. Андрій Бунь.

У своїй проповіді архиєрей наголосив, що кожен семінарист має особисте покликання від Господа, яке повинен ревно плекати та здобувати досвід богопізнання, як це свого часу зробив ізраїльський народ, виходячи з єгипетської неволі. Адже без цього проповідь Божого Слова не промовлятиме до глибини сердець вірних. Студенти семінарії, як майбутні пастирі, покликані працювати в Христовому винограднику, уповаючи на всемогутнього Бога та засвідчуючи Його святу волю. Владика Ярослав побажав семінаристам збагачуватися знаннями богословських, філософських та гуманітарних наук.

По завершенні богослужіння було освячено ювілейну ікону на честь 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької єпархіїї УГКЦ, а також виставлено для почитання мощі св. священномученика Йосафата, які привіз з Рима на постійне зберігання в семінарійному храмі диякон Петро Токач. За традицією семінаристам другого курсу освятили підрясники. Опісля відбулося нагородження працівників семінарії та представлення нового префекта.

Вітаючи семінаристів з початком нового навчального року, владика Ярослав настановив їх не витрачати надаремно жодної хвилини впродовж перебування у стінах семінарії. Єпископ також подякував батькам студентів за духовне виховання своїх дітей та сприяння вступити до семінарії. Відтак після спільного фото відбувся святковий обід.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.sde.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next