АКТУАЛЬНО

У Дрогобицькій семінарії відбувся вечір пам'яті патріарха Йосипа (Сліпого)

Четвер, 23 лютого 2017, 10:00
22 лютого 2017 року в актовому залі Дрогобицької духовної семінарії відбулася святкова академія з нагоди 125-ліття з дня народження патріарха Йосифа (Сліпого). Відповідальними за проведення дійства був семінарійний колектив "Студія Наказ-95", який підготував захопливу виставу про нелегке життя патріарха.

Розпочалася академія з молитви "Отче наш", яку виконав семінарійний октет. Опісля до слова запросили владику Ярослава (Приріза), який розповів цікаві історії з життя кардинала. Також до слова були запрошені ректор семінарії о. Мирон Бендик та викладач п. Ігор Бриндак. Мистецьке дійство було побудоване на спогадах самого патріарха Йосифа. Семінаристи чудово змалювали той важкий період часу, коли патріарх зазнавав поневолень від рядянської влади, яка неодноразово пропонувала перейти йому на православ'я, а отримавши відмову - засудила кардинала на заслання. 

По завершенні академії відбулася трапеза, на якій владика Ярослав (Приріз) подякував братам за незабутні враження, які виникли у присутніх під час перегляду, та побажав їм надалі розвивати свій талант.

dds.edu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next