АКТУАЛЬНО

У другу суботу Великого посту в УГКЦ молитимуться за абортованих дітей

П'ятниця, 14 березня 2014, 15:18
15 березня, у другу суботу Великого посту, в Українській Греко-Католицькій Церкві вшановуватимуть пам'ять вбитих через аборт дітей.

Нагадаємо, що згідно з постановою 46-ї сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ від 14 вересня 2009 року, друга субота Великого посту є Днем пам’яті про абортованих немовлят. Відзначення цієї дати затверджене в рамках Програми протидії абортам в Україні, яку ухвалили на Синоді.

У цей день у храмах УГКЦ молитимуться Святу Літургію в намірі абортованих дітей.

Також, як повідомив Департаменту інформації УГКЦ голова ЛОГО Товариства «Рух за життя» Петро Гусак, «Рух за життя» спільно з Інститутом родини та подружнього життя УКУ, Комісією мирян УГКЦ, Комісією родини УГКЦ, Комісією душпастирства охорони здоров'я УГКЦ проведуть у Львові захід під назвою «Нація починається з зиготи».

Зокрема в програмі: о 9.00 – Свята Літургія і тематична проповідь в архикатедральному соборі Святого Юра; о 17.00 – проповідь на Молитовному майдані у Львові та Панахида за дітьми, які були позбавлені життя внаслідок абортів та викиднів; опісля – Звернення та відеофільм «Дума про ненароджених».

Тематикою проповіді і звернення буде: захист життя українців – першочергове завдання; підстави для законодавчого захисту права на життя людини від моменту зачаття й до природної смерті.

 

Департамент інформації УГКЦ

Додаток:

Текст двох прохань, які треба включити до сугубої єктенії:

«Ще молимось, Господи, за дітей, навмисно вбитих у лоні матері, а також за тих, що  стали жертвами людських діянь та експериментів і загинули, не прийнявши таїнства Хрещення. Ти сам охрести їх, Господи, у морі щедрот Твоїх і не позбав їх Твого Божого світла та Царства Небесного».

«Господи Боже, Спасіння слуг Твоїх, Ти не хочеш смерті грішника, але щоб він навернувся і жив. Сам і нині змилосердися над слугами Твоїми – матерями та батьками, з волі яких було допущено аборт, та всіма тими, хто причетний до гріха навмисного дітовбивства. Подай їм ласку покаяння, прощення та примири їх зі святою Твоєю Церквою».

Молитва про зцілення післяабортних ран

Предвічний Отче, ми стоїмо перед Тобою, несучи рани Твого Сина Ісуса, котрий своїми стражданнями і смертю пробачив нам. Дякуємо, Отче, за те, що Ти створив особливе місце на небесах для наших дорогоцінних немовлят, які зараз оточують Твій святий престол.

Отче, у нашій подорожі додому, несучи шрами своїх гріхів, даруй нам, матерям і батькам, благодать зцілення, мужності й миру, щоб ми могли бути у світі справжніми свідками Твоєї любові і безкінечного милосердя за заступництвом Діви Марії – Матері усіх матерів.

Цього просимо у Тебе, наш Отче, через Христа-Господа нашого в єдності зі Святим Духом. Амінь.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next