АКТУАЛЬНО

У Дубні на Рівненщині відбулася зустріч у рамках Суспільних днів УГКЦ

Вівторок, 18 березня 2014, 15:55
За сприяння Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» 16 березня 2014 року в місті Дубні на Рівненщині, при парафії Воскресіння Господнього, відбулася Парафіяльна зустріч у рамках Суспільних днів УГКЦ. Темою зустрічі була «Громадянська відповідальність сьогодні. Приклад Омеляна Ковча». Доповідав Євген Ланюк, аспірант Львівського національного університету імені Івана Франка у Львові, а координацію зустрічі здійснював місцевий настоятель храму о. Роман Бобесюк.

В умовах сучасної ситуації в Україні питання особистої та спільної відповідальності за теперішнє і майбутнє свого краю є особливо важливим. Не менш актуальними залишаються рушії та певні моральні й духовні основи, завдяки яким стає можливим реалізація змін особистих та суспільних у світлі соціального вчення Церкви. Парафіяльна зустріч була зосереджена саме на цій проблематиці.

Доповідач навів цікаві приклади минулого, зокрема розповів про діяльність священномученика Омеляна Ковча і його жертовну працю задля відстоювання гідності людини, великого результату християнського ставлення до ближнього та родинного виховання. Учасники зустрічі спільно обговорили можливості свідчення Євангелія в наш час, на роботі, у суспільстві, у сім’ї, у політиці, застосування головних зауважень соціальної доктрини Церкви в щоденному житті.

«Особливо потрібно нам мати перед собою промені світла і надії в нелегких часах, які сьогодні переживаємо. Омелян Ковч є саме одним із світочів для нас, який прикладом щоденного виконання слів Євангелія на ділі зумів залишити приклад перемоги добра над злом, надії над відчаєм, віри над збайдужінням. Бо відповідальність – це насамперед небайдуже виконання заповіді «бути ближнім» для інших, а не чекати бездіяльно на ближнього і його підтримку», - зауважив гість зустрічі Євген Ланюк.

 

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next