АКТУАЛЬНО

У Дубні відбулася Свята місія

Вівторок, 22 березня 2016, 12:30
З нагоди Ювілейного року Божого милосердя та десятої річниці від заснування парафії Вознесіння Господнього УГКЦ, що в м. Дубно, була проведена Свята місія. Місія тривала з 13 по 20 березня. Слово Боже проголошував ієромонах Леонід Григоренко ЧНІ. Пише інформаційна служба храму Вознесіння Господнього УГКЦ в Дубні.

Тема Місії - «Милосердя двері відрий нам, Благословенна Богородице». Для підсилення духовного змісту події до храму привезли ікону Зарваницької Матері Божої, до стіп якої приходили люди з усього міста. Протягом тижня в храмі уділялися Святі Тайни, відбувалися Богослужіння. Також парафіяни мали можливість переглянути фільм «Земля Марії». Отець Роман Бобесюк, настоятель храму,  разом з о. Леонідом відвідали хоспіс, де сповідали і причащали хворих та залишили для них засоби гігієни.

З катехитичною наукою про Боже милосердя до дітей парафії завітали сестри Божого Провидіння з м. Луцьк. Після науки діти разом з Луцьким театральним колективом відвідали Дубенський замок. Пізніше парафіяни та всі охочі мали змогу переглянути авторську п’єсу «Метаноя» у виконанні християнського аматорського театру «Алетея», що діє при монастирі ЧСВВ у Луцьку.

На закінчення місії до храму завітав владика Йосафат (Говера), Екзарх Луцький УГКЦ, який очолив Архиєрейську Літургію. У своєму слові єпископ наголосив на важливості Ювілейного року Божого милосердя. Також він згадав про ліквідацію УГКЦ на Львівському псевдособорі 1946 року та про ліквідацію нашої Церкви на Волині у 1800 роках Російською імперією.

Після Архиєрейської Літургії на спомин про Святу місію Владика Йосафат освятив Хресну дорогу та уділив усім архиєрейське благословення.

Інформаційна служба храму Вознесіння Господнього УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next