АКТУАЛЬНО

У Філадельфійській архиєпархії започаткували "Комору доброго самарянина"

Четвер, 12 листопада 2020, 09:58
8 жовтня 2020 року під час засідання Філадельфійського деканату архиєпархії єпископ-помічник Андрій Рабій та сестра Теодора Копин, ЧСВВ, й пан Сіан МкЛауглін, що репрезентували сестер Чину святого Василія Великого, представили попередній план нового соціального проєкту «Комора доброго самарянина», що буде розгорнутий у регіоні.

Вони служитимуть організаційним комітетом проєкту.

Владика Рабій пояснив, що на створення проєкту їх надихнула Ісусова притча про доброго самарянина з Євангелія від Луки. Відповідаючи на питання, хто є мій ближній, Ісус навів приклад самарянина, який заопікувався абсолютно не знайомою особою, що опинилася в нужді. Милосердний самарянин повівся з чужинцем, як із близьким. Ісус наказав і нам іти й робити те саме.

Проєкт організували та спонсорують Українська католицька архиєпархія Філадельфії та сестри святого Василія Великого з Факс Чейс, Пенс. Головними учасниками проєкту стануть парафії Філадельфійського деканату.

Теперішній план передбачає створення двох осередків – у катедральному залі на Френкліні та в сестер Чину святого Василія Великого на Факс Чейс.

Програма буде в основному базуватися на збірці продуктів тривалого зберігання та речей першої необхідності для роздачі потребуючим особам чи родинам.

Ми будемо заохочувати парафії та парафіян приносити продукти, речі першої необхідності, робити грошові внески і уділяти свій час і таланти на допомогу в розподіленні зібраного для потребуючих.

Певні організаційні деталі та способи забезпечення “Комори доброго самарянина” будуть ще уточнюватися до початку програми. Можливо, що будуть також засновані додаткові пункти збору.

Початком розгортання програми має стати 15 листопада, початок Пилипівки, що є також четвертим міжнародним Днем бідних, який був проголошений Папою Франциском.

У своєму посланні Папа Франциск нагадує нам: «Простягніть руку бідним. Стара як світ мудрість пропонує ці слова як священне правило, якого слід дотримуватися в житті. Сьогодні ці слова, як завжди, є актуальними. Вони помагають нам зосередитися на важливому і подолати перепони байдужості. Бідність завжди одягається в різні одежі й закликає звертати увагу на кожну окрему ситуацію. У всьому цьому ми маємо можливість зустріти Господа Ісуса, Чия присутність розкривається для нас в найменшому Його братові чи сестрі» (Див. Мт. 25, 40).

Цього року, як і два минулих, під час Пилипівки парафії Філадельфійської архиєпархії продовжать свої різдвяні соціальні проекти в місцевих громадах.

Памфлет та листівка з додатковою інформацією про “Комору доброго самарянина” будуть надруковані в парафіяльних бюлетенях та соціальних масмедіа.

Хто побажає уділити свій час та вміння проєкту, просимо сконтактуватися з єпископом Андрієм Рабієм поштою за адресою: Archbishop’s Chancery, 810 North Franklin Street, Philadelphia, Pa. 19123 та на е-поштою: [email protected], а також телефоном 215-627-0143 .

У своєму поясненні владика Андрій сказав: «У навчанні про Страшний суд, коли Ісуса спитали: “Господи, коли ми бачили тебе голодного чи спраглого,  бездомного чи нагого?” – Ісус відповів, навчаючи нас: “Усе, що ви зробили найменшому з поміж вас, ви мені зробили?” Через “Комору доброго самарянина” ми житимемо Євангельським посланням, яке було проголошене нам як людям віри».  

ukrarcheparchy.us


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next