АКТУАЛЬНО

У Філадельфії провели літній християнський табір «Пресвята родина»

Вівторок, 05 липня 2022, 12:27
З 27 червня по 1 липня у Філадельфії відбувався літній християнський табір «Веселі канікули з Богом. Пресвята родина», який зорганізувало Релігійне товариство українців-католиків «Свята Софія» США (ТСС А) у співпраці із сестрами Чину святого Василія Великого. У заході, що відбувся в Духовному центрі сестер василіанок Провінції Христа-Чоловіколюбця у Дженкінтавн, штат Пенсильванія, взяли участь 32 дітей віком від 5 до 14 років, серед них – діти-біженці, які прибули до США внаслідок війни в Україні.
Зображення 1 / 6 Використовуйте клавіші для перегляду

Тематику організатори опрацювали з думкою про родину, взявши за приклад для наслідування життя Пресвятої родини – Ісуса, Його Матері та опікуна св. Йосифа. Програму було створено з метою поєднання духовної та культурної спадщини українського народу. У рамках табору діти аналізували основи здорової сім’ї; молилися; вивчали пісні; танцювали банси; навчалися рукоділлю; робили трафаретні картини; взяли участь у майстер-класах із виготовлення воскових свічечок та ляльок-мотанок; грали в навчальні та рухові ігри; відвідали Музей української спадщини при Менор-коледжі та ін.

Програму уклала й вела Ірина Іванкович, голова ТСС А, з активною підтримкою волонтерів Товариства: Василя Гнип’юка, Андрія Сінгалевича, Михайла Довганюка, Ніколь Клем та Емілії Шніцер. Катехитичні заняття підготували с. Дія Загурська, с. Франциска Шаблій та с. Розанна Букачик. Побутові обов’язки виконували с. Моніка Лісник та с. Лідія Савка. Божественні Літургії для дітей служив о. Іван Цюрпіта, капелан сестер ЧСВВ.

Це шоста ініціятива Товариства «Свята Софія» США у співпраці із сестерами Чину святого Василія Великого в царині духовного виховання молодого покоління українців «в розсіянні сущих». Захід підтримала Українська федеральна кредитова кооператива «Самопоміч» у Філадельфії.

Пресслужба Товариства «Свята Софія» США,
Світлини: Ірина Іванкович

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next