АКТУАЛЬНО

У Фастові перейменували вулицю на честь Митрополита Андрея Шептицького

Вівторок, 09 лютого 2016, 16:16
Цими днями стало відомо, що 29 січня 2016 року депутати Фастівської міської ради прийняли рішення перейменувати вулицю «Червоний шлях»ї на честь Митрополита Андрея Шептицького.

Свою назву вулиця отримала з нагоди 150-річчя від дня народження Великого митрополита та духовного провідника українського народу.

Загалом у Фастові нові назви отримали 59 вулиць і 23 провулки, перейменування яких здійснити в рамках закону про декомунізацію. Разом із вулицею Митрополита Андрея Шептицького, з'явилися вулиці на честь Героїв України, полеглих в АТО, Небесної сотні, Данила Галицького, Андрія Кузьменка та інші.

Парох парафії Святого Димитрія УГКЦ у Фастові розповідає: «Вшановуючи в нашій Церкві Рік митрополита Андрея Шептицького, фастівська громада УГКЦ проводила різного роду заходи, присвячені цьому Мойсею українського народу. Наші вірні також звернулися до місцевої влади з пропозицією перейменувати одну з вулиць на честь Митрополита Андрея Шептицького, як духовного батька української нації. А цими днями ми дізналися про позитивне рішення щодо нашого звернення. Ця звістка стала для нас дуже радісною та важливою, адже це одна із перших перейменованих вулиць в Україні на честь Андрея Шептицького».

Нагадаємо, що раніше повідомляли про те, що у Києві планують одну з вулиць назвати на честь Митрополита.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next