АКТУАЛЬНО

У Фастові провели родинно-різдвяне свято «Прийшла коляда - радість принесла»

Вівторок, 17 січня 2017, 16:19
15 січня 2017 року у Фастові, що на Київщині, греко-католики провели родинно-різдвяне свято «Прийшла коляда - радість принесла».

Захід провели у Фастівському будинку культури, куди місцеві греко-католики запросили фастівчан та воїнів АТО. Очолили святкування священики УГКЦ о. Віталій Марцинюк і о. Олег Лучка.

Як повідомили у прес-службі парафії, на сцені малого залу колядою глядачів вітали хористи церкви Святого Димитрія, які організувалися, щоб донести радість народження Христа до кожного із присутніх. Спершу діти привітали воїнів АТО теплими словами та різдвяними свічками: «Дитячий вертеп нагадав ту дивну та чудову ніч, коли на небі засяяла зоря та сповістила про народження Ісуса. Маленькі актори-аматори щиро розповідали вірші та колядували», - ідеться в повідомленні.

Наступною була Маланка. Парафіяни різного віку взяли участь у цій веселій експресивній виставі. На сцені учасники співали, танцювали, щедрували та колядували. Родзинкою вистави були ролі, які виконали і самі священики.

На завершення свята до присутніх звернувся о. Віталій, який подякував усім за участь у святкуванні та заохотив до дальшого колядування: «Здавна в Україні шанують традиції святкування Різдва. Бо Ісус, який народився у бідній стаєнці на сіні серед худоби, подарував надію на спасіння. Різдвяна атмосфера дарує українським родинам радість, сповнює серця милосердям, надихає. У такий нелегкий час, коли вкотре наша земля потерпає від зазіхань жорстокого, підступного, брехливого ворога, ми маємо триматися разом. А також берегти своє рідне, сакральне, передане від діда-прадіда - наші традиції, свята, духовну та культурну спадщину», - наголосив він.

Ведучи далі, священик зазначив: «Саме на наших плечах лежить відповідальність за майбутнє дітей, онуків і ще ненароджених. Пам’ятаймо, що народ сильний і непереможний тоді, коли його духовність вища за силу. Коли очі горять, коли в серцях живе впевненість, відвага. Ми, українці, саме такі! З гарячими серцями, зі світлим поглядом, з традиціями, що захоплюють. Тому ми не маємо права стояти осторонь, коли твориться новітня історія нашого народу! Кожен із нас має запитати себе, що я зробив, щоб змінити світ на краще? Бо навіть найменша крихта, усмішка, добре слово, теплий одяг, чи доброзичлива бесіда можуть комусь допомогти. Різдвяні свята дарують нам особливі емоції. Тож поділімося ними із тим, хто цього потребує. Колядуймо, щедруймо, засіваймо! Бо Ісус народився - увесь світ розвеселився!

Опісля на гостей чекало традиційне частування: пампухи, пиріжки, печиво, узвар.

Ділилися враженнями і парафіяни: «Вражає те, що діти так професійно, так по-справжньому передавали настрій дійства. Вдивляючись у їхні обличчя, з`являється чітке розуміння того, що саме їхнє покоління змінить світ на краще. А ми, дорослі, лише маємо допомогти».

«Як парафіянка церкви Святого Димитрія, хочу подякувати нашим священикам за приклад. За те, що вони близькі до своєї громади та беруть активну участь у житті кожного з нас та нашого міста. Вони молоді, прогресивні та зрозумілі людям різного віку. Дякую за роботу з молоддю та дітьми. Приємно спостерігати, як із кожним роком наша громада зростає. Як переплітаються різні покоління людей і товаришують між собою. Нехай Господь посилає вам та вашим родинам здоров'я, натхнення, сили для здійснення всього задуманого», - зазначила парафіянка.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next